Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην κορυφή της Ευρώπης ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος!

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος!

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 της ελληνορωμαϊκής πάλης

Ο 16χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής ήταν ανίκητος στον τελικό που διεξήχθη στο Βουκουρέστι

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Στην κορυφή της Ευρώπης έστειλε την Ελλάδα ο Πυργιώτης πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Αρίωνας Κολιτσόπουλος! Ο 16χρονος αθλητής του συλλόγου «Τιτάν Πύργου» κατέκτησε χθες το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της ελληνορωμαϊκής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος κέρδισε στον τελικό τον Αζέρο Σεϊμούρ Γκασίμοβ με 5-2 και ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βουκουρέστι. Κατάφερε να πάρει κεφάλι στον πρώτο γύρο(1-0), έκανε μια φοβερή εμφάνιση στο δεύτερο γύρο (4-2) και κράτησε στο τέλος το προβάδισμα που τον έφερε στην κορυφή της Ευρώπης (5-2).

Μια τεράστια επιτυχία για τον Αρίωνα, τον πατέρα του και προπονητή του, Αλέξη Κολιτσόπουλο, ο οποίος είναι και Ομοσπονδιακός προπονητής και συνοδεύει την ελληνική αποστολή στη Ρουμανία, και φυσικά τον σύλλογο «Τιτάν Πύργου».

Ο 16χρονος ταλαντούχος Πυργιώτης αθλητής τα τελευταία χρόνια, με το εθνόσημο στο στήθος, κάνει… συλλογή διεθνών μεταλλίων με τις επιτυχίες που έχει σημειώσει παντού στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Η Ρουμανία δείχνει να είναι… αγαπημένο του μέρος, καθώς πρόσφατα σε διεθνές μίτινγκ, είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, στην πόλη Μπούζιας. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία παμπαίδων.

Ο Αρίωνας προέρχεται από οικογένεια που το όνομά της είναι συνυφασμένο με την πάλη. Πατέρας του είναι ο προπονητής και παλιός πρωταθλητής Αλέξης Κολιτσόπουλος και παππούς του ο επίσης πρωταθλητής Δημήτρης Κολιτσόπουλος. Μητέρα του η Μαίρη Κολιτσοπούλου. Ο νεαρός αθλητής είναι και ένα εξαιρετικό παράδειγμα καθώς όλοι μιλούν για το ήθος του. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος του κάθε αγώνα πάει αμέσως να παρηγορήσει τον αντίπαλό του όταν τον έχει κερδίσει.

Ο Αρίωνας με τον πατέρα του Αλέξη Κολιτσόπουλο.

Προχθές σημείωσε τρεις νίκες που ήρθαν χάρη στην εξαιρετική τακτική του και την δουλειά που έβγαλε μέσα από αυτούς τους αγώνες και εξασφάλισε μίνιμουμ το αργυρό μετάλλιο. Χθες όμως δεν αρκέστηκε στο αργυρό και κατέκτησε το χρυσό!

Στο Βουκουρέστι ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Στην Ρουμανική πρωτεύουσα βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Πύργου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε: «Θερμά συγχαρητήρια στον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, έναν σπουδαίο, ταλαντούχο και ανερχόμενο αθλητή μας για την τεράστια επιτυχία του να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U17 που διεξάγεται στη Ρουμανία. Ο πρωταθλητής μας, του Τιτάνα Πύργου, επιβεβαίωσε τις αστείρευτες δυνατότητες που έχει στο αγώνισμα κατακτώντας μόλις στα 16 χρόνια του την κορυφή της Ευρώπης και κάνοντας μας όλους υπερήφανους! Συγχαρητήρια και στον πατέρα του – ομοσπονδιακό προπονητή Αλέξη, καθώς και στην οικογένεια του καθώς ακολουθεί επάξια τα βήματα του πατέρα και του παππού του Δημήτρη. Αρίωνα σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ