Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓλυφάδα: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα Βούλας – Εκκένωση ζητά...

Γλυφάδα: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα Βούλας – Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος Βούλας αφού το πύρινο μέτωπο στράφηκε γρήγορα προς τα εκεί.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή, εστάλη μήνυμα από το 112, με τη φωτιά να έχει κάψει ήδη σπίτια. Οι συνθήκες είναι αποπνικτικές, ενώ υπάρχουν πυκνοί καπνοί και μεγάλο θερμικό φορτίο.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι έχουν μαζέψει λίγα πράγματα και έχουν φύγει άρον άρον.

Τρία ελικόπτερα έσωσαν τα σπίτια στην οδό Άτλαντος είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ περιγράφει ένα ακόμη σπίτι να φλέγεται στην οδό Αρματωλών. Στην οδό Δερβενακίων κατευθύνεται ασθενοφόρο.

«Εκεί που είναι μπροστά μου η φωτιά ξαφνικά τη βλέπω πίσω μου λόγω των στροβιλισμών. Κι όλα αυτά από έναν υποσταθμό της ΔΕΗ που δεν καθαρίστηκε γύρω – γύρω», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος. Μίλησε επίσης για απομάκρυνση δύο ημιλιπόθυμων κατοίκων από εθελοντές.

Μήνυμα από το 112

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας»,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ