Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην "μάχη" των Πανελλαδικών και οι υποψήφιοι των ΓεΛ

Στην “μάχη” των Πανελλαδικών και οι υποψήφιοι των ΓεΛ

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελληνίες Εξετάσεις για τους υποψήφιους μαθητές των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Για ακόμη μια χρονιά, οι υποψήφιοι θα καταφθάσουν τα εξεταστικά κέντρα με τις μάσκες τους, ωστόσο τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό είναι φέτος πιο χαλαρά.

Με βάση το πρωτόκολλο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση ενάμιση μέτρου ενώ οι καθηγητές θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν φέτος πιο νωρίς από ποτέ, με το υπουργείο Παιδείας να έχει ως στόχο να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής νωρίς -ενδεχομένως και πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία ΕλληνικάΜαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ