Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ανεξαρτητοποίηση «βόμβα» από τον Χάρη Σπηλιόπουλο

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ανεξαρτητοποίηση «βόμβα» από τον Χάρη Σπηλιόπουλο

Την ανεξαρτητοποίηση του, για λόγους  πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας από την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» με επικεφαλής τον εν ενεργεία Δήμαρχο Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, υπέβαλε ο Χάρη Σπηλιόπουλος. Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο Χαρ. Σπηλιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κε Δήμαρχε,

Κύριοι συνάδελφοι,

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ηsΜαΐου 2019, στις οποίες έλαβα μέρος για πρώτη φορά, είχα την τιμή,οι δημότες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να με εκλέξουν στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου. Για μένα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μια ευχάριστη έκπληξη η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου. Πολύ δε περισσότερο αφού οι άνθρωποι που με τίμησαν με την ψήφο τους προέρχονταν από διαφορετικούς  κομματικούς χώρους . Άλλη μια απόδειξη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να ενώνει σε κοινές δράσεις όλους τους δημότες και κυρίως τους νέους , αφού τα προβλήματα είναι κοινά σε ένα τόπο με τεράστια ιστορική παρακαταθήκη. Η υπέρβαση των ανθρώπων αυτών , αποτελεί για μένα μια τεράστια ευθύνη.

Ευγνωμονώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν, οφείλω να τους τιμώ πάντοτε και επίσης τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Η νίκη στις εκλογές αυτές ήταν νίκη όλων μας . Κυρίως όμως ήταν νίκη της πολιτικής ηθικής, της πολιτικής εντιμότητας  , της πολιτικής αξιοπρέπειας , ενάντια σε κάθε ανεπάρκεια και οπισθοδρόμηση . Αναζητήσαμε και ευτυχήσαμε να έχουμε στην παράταξή μας νέους  ανθρώπους και κυρίως νέα μυαλά ανεξαρτήτως ηλικίας και ξεκινήσαμε όλοι μας με προοπτική , όραμα, πολιτική ωριμότητα, σοβαροί  και αποφασισμένοι όσο ποτέ και με πρόγραμμα, για να κάνουμε την αλλαγή  που τόσο προσδοκούσε ο Δήμος μας.

Στην διετία που ακολούθησε με την εμπιστοσύνη του Δημάρχου και με την στήριξη και συνεργασία όλων των συναδέλφων , κυρίως όμως των συναδέλφων της παράταξής μου, από την θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού ,Αθλητισμού , Τουρισμού , Ολυμπισμού  όπως επίσης και του Αναπληρωτή Δημάρχου προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να κάνουμε  πράξη όσα προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί στους δημότες μας. Και αυτό το έπραξα, σεβόμενος πάντοτε  τον Δήμαρχο, τους συναδέλφους, Αντιδημάρχους,  το προσωπικό  του Δήμου και τους δημοκρατικούς θεσμούς της αυτοδιοίκησης . Ήταν πιστεύω για την παράταξή μας συνολικά μια διετία εμπειριών, γνώσης, προγραμματισμού αλλά και επίλυσης πολλών σύνθετων προβλημάτων του Δήμου μας.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση το δικαίωμα του επικεφαλή της παράταξης και Δημάρχου να έχει την τελική απόφαση και έγκριση για τα ζητήματα της παράταξης και της προοπτικής της. Αρκεί βεβαίως οι όποιες αποφάσεις να βρίσκονται στο πλαίσιο των αρχών που στηρίξαμε την συγκρότησή της και  το πρόγραμμα μας  και φυσικά των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προς τους δημότες μας. Στο πλαίσιο αυτό, στήριξα μέχρι τελευταία στιγμή κάθε  προσπάθεια  σε όλα τα θέματα ακόμα και στην πιθανή σύμπραξη παρατάξεων που όριζε ο αυτοδιοικητικός νόμος και που ήταν ανέκαθεν στην σκέψη του Δημάρχου, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί κάποια μέλη της παράταξης για την διάσταση αυτής. Λόγω των κοσμογονικών εξελίξεων που συνέβησαν στον πλανήτη με την πανδημία και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της περιοχής και όντας ελεύθερος επιχειρηματίας, έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση του Δημάρχου για την νέα ανακατανομή ρόλων των αιρετών του νέου έτους. Αυτό όμως που συνέβη τον Ιανουάριο του 2022 με την διεύρυνση της παράταξης και την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων και μάλιστα εν πολλοίς αδιαφανείς ξεπερνά κάθε όριο καλώ ς εννοούμενης αποδοχής. Ήταν μια πολιτική απόφαση  που ειλικρινά με εξέπληξε με τον πλέον αρνητικό τρόπο.

Με την απόφασή σας αυτή ,κε Δήμαρχε, διαμορφώσατε για την παράταξή μας ένα νέο πλαίσιο «αξιών και αρχών»  με το οποίο μου είναι αδύνατον να συμβιβαστώ και αν το έπραττα θα πρόδιδα κάθε έννοια πολιτικής ηθικής. Πολύ περισσότερο μάλλον όταν καθημερινά διαπιστώνω πως το μεγαλύτερο μέρος της παράταξης , εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το ηθικό παράδειγμα μέσα από το οποίο επέλεξα και εγώ να αγωνίζομαι για την πρόοδο του Δήμου μας. Ήταν μια κίνηση κε Δήμαρχε που στο μέλλον θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τον κάθε επικεφαλή παράταξης που θα ήθελε να συνενώσει με δημοκρατικό πάντοτε τρόπο, δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση στόχων. Είναι μια κίνηση η οποία είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έχει καταδικαστεί στην συνείδηση του συνόλου των συνδημοτών μας.

Εκλεκτέ Δήμαρχε ,

Δεν μπορώ πλέον να είμαι παρατηρητής και άπραγος θεατής σε αυτή τη διαδικασία υποβάθμισης της πολιτικής και μάλιστα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας , τον Δήμο που εκπροσωπεί παγκόσμια τον τόπο που γέννησε τις  αξίες  του «ευ αγωνίζεσθαι» της ευγενής άμιλλας αλλά και της δημοκρατίας. Για λόγους λοιπόν πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας δηλώνω ότι ο κύκλος μου με την παρούσα δημοτική αρχή ‘’ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ’’ έκλεισε οριστικά. Το κάνω με πολύ πόνο, διότι εσείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον γνωρίζετε τον αγώνα μου για την συγκρότηση της παράταξής  και τη νίκημας στις εκλογές . Απογοητευμένος από τις ¨πολιτικές σας επιλογές¨ και την γενικότερη λειτουργία που έχετε υιοθετήσει για την παράταξη κυρίως σε επίπεδο αρχών , κρατώ για τον εαυτό μου πράγματα που με αντιπροσωπεύουν και προχωράω μαζί με όλους όσους εξακολουθούν να ονειρεύονται στην ίδια κατεύθυνση , σε αυτό που αγαπήσαμε, που οραματιστήκαμε  και  που πονέσαμε. Να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με σεβασμό στην παγκόσμια κληρονομιά που μας κληροδότησε, χωρίς ιδιοτέλεια , χωρίς καιροσκοπισμούς βάζοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του γενικού και όχι του ατομικού συμφέροντος!!!

Με τιμή

Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας

02/06/2022

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ