Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈκλεισαν την Πατρών-Πύργου οι κάτοικοι στο Γομοστό

Έκλεισαν την Πατρών-Πύργου οι κάτοικοι στο Γομοστό

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι του Γομοστού, έχοντας την συμπαράσταση αρετών φορέων. Όπως υποστηρίζουν η νέα διαγράμμιση και των τοποθέτηση κορυνών στην Πατρών-Πύργου, με αφορμή τις παρεμβάσεις οδική ασφάλεια από το Υπ. Υποδομών, τους προκαλεί τεράστια προβλήματα στην μετακίνηση τους και στην επικοινωνία τους με τους υπόλοιπους συνοικισμούς.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς μάλιστα σε έγγραφη παρέμβασή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς μέρος των μέτρων αυτών σχεδιάστηκε με την σκέψη του κλειστού αυτοκινητοδρόμου και όχι ενός δρόμου που διέρχεται μέσα από χωριά, καλλιέργειες και επιχειρήσεις και εξυπηρετεί με αποκλειστικό τρόπο την καθημερινότητα των κατοίκων των χωριών, τους αγρότες που καλλιεργούν τα κτήματά τους αλλά και διάφορους άλλους επαγγελματίες. Έτσι τα προβλήματα που αναφύονται από την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση οριοθετικών κιόνων, (κολωνάκια) και την παντελή έλλειψη κόμβων όπου θα μπορούν οι κάτοικοι των χωριών να μπαίνουν και να βγαίνουν από το δρόμο με ασφάλεια είναι μεγάλα και σημαντικά και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Παρακαλούμε λοιπόν όπως ξαναμελετηθούν άμεσα οι παρεμβάσεις που έγιναν ειδικότερα μέσα και πλησίον των χωριών και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στο να καταστεί ο δρόμος αυτός ασφαλής και λειτουργικός».

Ημερήσιος αποκλεισμός του δρόμου μέχρι 30 Δεκεμβρίου!

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και με ημερήσιο αποκλεισμό του δρόμου.  Σύμφωνα με την απόφαση οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τον τμηματικό ημερήσιο αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου του 2022 από τις 7 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Κατά την εκτέλεση των εργασιών οι οδηγοί θα ενημερώνονται από τη σήμανση που θα τοποθετείται με ευθύνη της τεχνικής εταιρείας, η οποία είναι υπεύθυνη και για τον επαρκή φωτισμό και κάθε άλλο μέτρο ασφάλειας. Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις της αστυνομίας. Βέβαια η ταλαιπωρία θα είναι σίγουρα μεγάλη ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού αλλά θα πρέπει να επιδείξουν όλοι υπομονή.

Φωτογραφία: tempo24.news

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ