Καιρός: Ξύπνημα με ήλιο την Κυριακή, συνέχεια με σφοδρές βροχοπτώσεις – Που θα βρέξει

«Ο καιρός από την Κυριακή θα παρουσιάσει επιδείνωση μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας» τονίζει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Μπορεί η Κυριακή να ξεκίνησε ηλιόλουστα, αλλά σύμφωνα με την πρόβλεψη του έμπειρου προγνώστη μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου η συνέχεια της ημέρας αναμένεται βροχερή και μάλιστα με σημαντικές ποσότητες νερού μέσα σε λίγες ώρες.

«Ο καιρός από την Κυριακή θα παρουσιάσει επιδείνωση μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας» τονίζει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, με την πρόγνωση του καιρού από τον κ. Θεοδοσόπουλο: «Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ακραία στην Αιτωλοακαρνανία που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Παράλληλα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας για την περιοχή μας 6-7 βαθμούς. Από τους 35 στους 27-28 βαθμούς.

Όπως έχω αναφέρει, ο καιρός θα αλλάξει την Κυριακή με τη μεταβολή να επηρεάζει περισσότερο την Αιτωλοακαρνανία. Οι ανώμαλες τιμές ροής υδρατμών με βάση το σύστημα πρόβλεψης για την Κυριακή για κάθε σημείο πλέγματος της ροής υδρατμών από μια συγκεκριμένη διαδρομή, συγκρίνεται με την κατανομή της θερμοκρασίας. Η εμπειρία μου προτείνει, ότι οι τιμές των βροχοπτώσεων και των δυνατών ανέμων δηλώνουν ότι είναι ασυνήθιστος καιρός και ότι είναι πιθανό στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας να είναι πολύ ασυνήθιστος ή ακραίο καιρικό φαινόμενο. Θα χρειαστεί προσοχή την Κυριακή γιατί μπορεί στην αρχή της ημέρας να έχει καλό καιρό και στη συνέχεια να πέσουν δυνατά μπουρίνια».

Δίνοντας με ακρίβεια το ύψος βροχής, ο κ. Θεοδοσόπουλος τονίζει:

-Στην Πάτρα προβλέπονται 15 έως 20 χιλιοστά με κορυφή τα 30 χιλιοστά.

-Στον Πύργο 20-25 χιλιοστά και κορυφή στα 30.

-Στο Αγρίνιο 50-60 χιλιοστά

-Στη Ναύπακτο και κυρίως η δυτική πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας που θα επηρεαστεί περισσότερο 30 χιλιοστά με κορυφή στα 50.

-Στο Αίγιο 10 χιλιοστά και ανατολικότερα στα όρια με την Κορινθία 0 χιλιοστά. Δηλαδή η Ανατολική ελλάδα δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Το αντίθετο δηλαδή με την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια και την Αττική αλλά όχι τη Δυτική Ελλάδα.

Τέλος, η πτώση της θερμοκρασίας θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα. Με το νέο μήνα επιστρέφει ο βοριάς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη άνοδο και θα επανέλθουν τα 35άρια από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και προς το σαββατοκύριακο.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ