Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔ.Σ. Πύργου:«Προβλήματα στους δήμους λόγω της κινητικότητας»

Δ.Σ. Πύργου:«Προβλήματα στους δήμους λόγω της κινητικότητας»

Η λειτουργία της οικονομικής επιτροπής στο επίκεντρο της  χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Αντικείμενο ευρείας συζήτησης  αποτέλεσε και η πρόσφατη διοργάνωση  του 1ου  Run Pyrgos

Οι δυσχέρειες  που προκύπτουν  από την έλλειψη προσωπικού  στο δήμο Πύργου, βρέθηκαν  στο επίκεντρο της χθεσινής  συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση για τα πεπραγμένα της οικονομικής επιτροπής κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021.

Αναφερόμενος  στη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι έλαβε  μια σειρά από σπουδαίες αρμοδιότητες και σε 33 συνεδριάσεις πήρε 700 αποφάσεις.

Συγχρόνως ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι οι συνθήκες  είναι έκτακτες όπως και οι συνεδριάσεις κυρίως για νομική κάλυψη, συμπληρώνοντας ότι ο δήμος έχει ζητήσει να δοθούν μόνιμες θέσεις , εκ των οποίων μόνο μία έχει εγκριθεί χωρίς να έχει προχωρήσει η προκήρυξη.

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται  στους δήμους  λόγω της κινητικότητας, φέροντας ως παράδειγμα το δήμο Καλαμάτας που  έφυγαν  20 υπάλληλοι.

«Οι αιτίες  ρίχνονται κατά τόπους και χάνεται  η κεντρική ευθύνη. Προσπαθούμε να μετριάσουμε τις καθυστερήσεις  στην οικονομική υπηρεσία. Πρέπει από την επόμενη κυβέρνηση  να διορθωθούν τα πράγματα μ’ ένα νόμο, γιατί υπάρχει ακυβερνησία εφόσον αφεθούν τα πράγματα ελεύθερα» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Η διοργάνωση

του 1ου  Run Pyrgos

Στο μεταξύ στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης αντικείμενο ευρείας συζήτησης  αποτέλεσε η πρόσφατη –επιτυχημένη-  διοργάνωση  του 1ου  Run Pyrgos, αναφορικά με το γεγονός πως αν και υπήρξαν επιχορηγήσεις  από το δήμο, τη ΔΗΚΕΠ και την περιφέρεια, υπήρξε αντίτιμο όσον αφορά  την προμήθεια διαφόρων ειδών (μπλουζάκια, καπέλα κλπ.), από τους συμμετέχοντες!

Για το ζήτημα αυτό που έφερε στο σώμα ο κ. Χ. Μιχαλακόπουλος, ο οποίος  έθεσε θέμα ανάκλησης της απόφασης για την επιχορήγηση,  ο δήμαρχος  Πύργου  εξέφρασε την άποψη να  παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι  των σωματείων  που επιχορηγήθηκαν, προκειμένου να υπάρξουν  διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του κ. Στ. Καννής  δήλωσε ότι η απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και από την παράταξή του δεν υπήρξε υπαινιγμός  γύρω από τη διοργάνωση, ενώ ο κ. Κώστα Νικολούτσος  υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη  από τέτοιου είδους συλλογικότητες και ζήτησε να μην κληθεί κανείς για διευκρινίσεις.

Ακόμα ο κ. Γιαν. Αργυρόπουλος  ανέφερε ότι υπήρξε τεράστια απήχηση στη νεολαία και πως είναι κάτι σύνηθες  η συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε  μέχρι αργά το βράδυ με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ