Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου η υπόθεση του 39χρονου Θύμιου

Στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου η υπόθεση του 39χρονου Θύμιου

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει ο διοικητής του Silver Alert  Γεράσιμος Κουρούκλης

Στόχος να μην υπάρξει προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης που έχει απασχολήσει ήδη ολόκληρο το Πανελλήνιο

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο του Silver Alert σχετικά με την επίθεση bullying που δέχτηκε ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς, όπως επεσήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα «Πρώτη» ο διοικητής του Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, με αφορμή το δημοσίευμα του «protinews.com.gr» και την φωτογραφία του 39χρονου άνδρα.

 Όπως επεσήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» και το «protinews.com.gr» o Γερ. Κουρούκλης εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έτσι ώστε να μην υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης «Συγκεντρώνουμε στοιχεία και συμπληρώνουμε τον φάκελο γιατί θα υποβάλουμε δική μας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να αναλάβει Ανώτερος Εισαγγελικός λειτουργός. Αυτό το κάνουμε, προκειμένου να μην υπάρξει καμία περίπτωση συγκάλυψη της υπόθεσης. Έχουμε πληροφορηθεί ότι κάποια εκ των έντεκα, είναι παιδιά «καλών οικογενειών» και για να το προσδιορίσω περισσότερο, είναι πολιτικών και οικονομικών προσώπων της περιοχής. Ο φάκελος μας, θα πάει παράλληλα με τον ήδη δημιουργούμενο φάκελο από την εισαγγελία πλημμελειοδικών. Αυτό το οποίο  θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα «στραβό». Αυτό είναι και ο λόγος που πάμε σε ανώτερο δικαστήριο όπου έχουμε πρόσβαση».

Συνεχίζεται η αναζήτηση

Την ίδια στιγμή, η αγωνία για τον 39χρονο Θύμιο Μπουγά κορυφώνεται καθώς στην Ηλεία δεν φαίνεται να υπάρχουν πουθενά ίχνη του. Τα μηνύματα είναι περισσότερο αισιόδοξα στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα του Πειραιά «Θεωρούμε ότι είμαστε στα ίχνη του και παίζουμε το «κλέφτη και τον αστυνόμο». Οι περιγραφές που παίρνουμε από την περιοχή του Πειραιά, ταιριάζουν με τον Ευθύμη, τόσο ενδυματολογικά όσο και ο σωματότυπος του, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά. Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι όποιος δει τον Ευθύμη, να μην προσπαθήσει να τον πλησιάσει, καθώς ο άνθρωπος αυτός φοβάται. Θα πρέπει να μας καλέσουν στο 1065, να μας πουν που τον είδαν και εάν μπορούν πολύ διακριτικά να τον ακολουθούσουν για να μπορέσουμε να τον εντοπίσουμε» τόνισε o Γερ. Κουρούκλης συμπληρώνοντας «Δυστυχώς στην Ηλεία οι ευαισθησίες των πολιτών και των φορέων «ενεργοποιήθηκαν» όταν ενεργοποιήθηκε και ο συναγερμός εξαφάνισης. Μέχρι τότε δεν κουνιόταν φύλο. Όλοι όψιμα δήλωσαν την ευαισθησία τους. Όλοι όσοι χρονοτρίβησαν και άφησαν να εξελιχθεί το φαινόμενο είναι υπόλογοι και θα κληθούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου».   

 «Συγκεντρώνουμε στοιχεία και συμπληρώνουμε τον φάκελο γιατί θα υποβάλουμε δική μας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να αναλάβει Ανώτερος Εισαγγελικός λειτουργός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερ. Κουρούκλης μιλώντας στην «Πρώτη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Silver Alert, πολίτες τον έχουν δει να ζει  ως άστεγος, κάτι το οποίο ο 39χρονος είχε ζήσει και κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πόλη του Πύργου. Δυστυχώς ο Θύμιος κάθε φορά που κάποιος τον πλησιάζει τρέχει για να κρυφτεί καθώς δείχνει να είναι ιδιαίτερα τρομαγμένος. Η φωτογραφία που ανέβηκε στο «protinews.com.gr» το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου και αναδημοσιεύτηκε από δεκάδες site Πανελλαδικά, αποτυπώνει την εικόνα του Θύμιο πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο ίδιος συνέχιζε να βρίσκει στέγη σε εγκαταλειμμένα οικήματα και έδινε μάχη με την σκληρή καθημερινότητα του…! Δυστυχώς η εικόνα του 39χρονου Θύμιου, σοκάρει, ωστόσο είναι η πιο πρόσφατη που υπάρχει και είναι στην διάθεση των Αρχών, εφ΄όσων ζητηθεί.  Την ίδια στιγμή οι εθελοντές του Silver Alert αναζητούν τον Θύμιο έχοντας στην διάθεση τους μία παλιά φωτογραφία από την ταυτότητα του αλλά και μία εικόνα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πριν από μία περίπου δεκαετία και ζητούσε στήριξη…. μία στήριξη που σύμφωνα με τα γεγονότα, δεν ήρθε ποτέ.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ