Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στην επίθεση κατά του 39χρονου Θύμιου Μπουγά

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στην επίθεση κατά του 39χρονου Θύμιου Μπουγά

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος αναφοράς των Αστυνομικών Αρχών

* Εάν σε αυτή τη χρονική στιγμή ασκηθεί ποινική δίωξη θα αφορά αποκλειστικά και μόνο για την παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, τα ονόματα των οποίων είναι στην διάθεση των Αστυνομικών Αρχών, εμπλέκονται στην υπόθεση  εκφοβισμού του 39χρονου Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες της «Πρώτης», οι έρευνες των Αρχών έχουν στραφεί ακόμα και εκτός της πόλης του Πύργου, καθώς έχει διερευνηθεί και ο τόπος καταγωγής του 39χρονου Θύμιου, δηλαδή η τοπική κοινότητα Πλατάνου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Οι έρευνες των Αρχών έχουν στραφεί και προς άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη, τα Τρίκαλα και ο Βόλος, όπου φαίνεται να διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα. Εξάλλου ο Θύμιος Μπουγάς ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, και είχε συνολικά άλλα 12 αδέλφια, με τα οποία ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει διατηρήσει επαφές!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» οι Αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη συντάξει φάκελο αναφοράς στον οποίο περιλαμβάνονται τα στοιχεία των συνολικά 11 ατόμων (ηλικίας από 17 έως και 21 έτους) αλλά και οι καταθέσεις οι οποίες δόθηκαν από τα δύο άτομα τα οποία προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου. Η αναφορά της αστυνομικής διεύθυνσης έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εκείνος με την σειρά του θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις, εναντίων ποιων προσώπων και με τι κατηγορίες.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται, μόνο, το αδίκημα παράνομης κατοχής κροτίδων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, καθώς δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα το bulling, παρά το γεγονός ότι ο εκφοβισμός, λαμβάνει σταδιακά διαστάσεις «πανδημίας». Η ομάδα των νεαρών που έκανε άγριο «bullying» στον Θύμιο όπως αποκάλυψε το «Τούνελ» με το βίντεο που πρόβαλε, επιτέθηκαν στο σπίτι του με βεγγαλικά για να τον αναγκάσουν να βγει έξω, για να τον χλευάσουν, να τον βρίσουν και στο τέλος να τον διασύρουν με μία ψευδή είδηση στα social media, περί δήθεν «τρελού με το πριόνι που σκορπά τον τρόμο» στην περιοχή. Εάν σε αυτή τη χρονική στιγμή ασκηθεί ποινική δίωξη θα αφορά αποκλειστικά και μόνο για την παράνομη κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών και σύμφωνα με νομικές πηγές θα αφορά αποκλειστικά και μόνο, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τα κατείχαν, δηλαδή τα άτομα τα οποία προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας! Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο για εκείνους που ως «θεατές» παρευρίσκονταν στο σημείο ή βιντεοσκοπούσαν την «επίθεση» και τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές.  Το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί μήνυση από το Θύμιο φαίνεται ότι δυσκολεύει εξαιρετικά το έργο τόσο των Αστυνομικών όσο και των Εισαγγελικών Αρχών.

Αυτή η συμπεριφορά που βίωσε ο Θύμιος, ήταν ικανή όπως όλα δείχνουν, να τον οδηγήσουν στο να εξαφανιστεί. Οι Αστυνομικές Αρχές ψάχνουν να τον εντοπίσουν σε ακατοίκητα κτίρια και όπου αλλού τυχόν μπορεί να έχει βρει καταφύγιο, με αρνητικά έως σήμερα αποτελέσματα.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ