Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο δράμα πίσω από τον άνθρωπο με το ρόπαλο και το πριόνι

Το δράμα πίσω από τον άνθρωπο με το ρόπαλο και το πριόνι

Ένα αληθινό δράμα κρύβεται πίσω από την ιστορία του ανθρώπου, που εθεάθη στον Πύργο με ένα ρόπαλο και ένα πριόνι, να κυνηγά μία ομάδα νέων «ανθρώπων» οι οποίοι αντί να τρομάξουν… γελούσαν. Μπορεί το βίντεο με τον άγνωστο άνδρα να προκαλέσει τρόμο ωστόσο η ιστορία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που κάποιος θα περίμενε. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια ζούσε στην Τρίπολη, όπου και εργαζόταν. Ένα τροχαίο όμως που είχε με τη μηχανή του, το 2008, ήρθε να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του… στερώντας του το χαμόγελο αλλά και το μισό του πρόσωπο.

Ο τραυματισμός του 40χρονου σήμερα άνδρα, από το τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Τρίπολη, επέφερε σοβαρότατη βλάβη στο πρόσωπό του καθώς είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί όλη η άνω γνάθος του και ο ίδιος να στηρίζεται μηχανικά τόσο για να μιλήσει όσο και για να τραφεί. Το πενιχρό επίδομα το οποίο λάμβανε, του έχει επιτρέψει αρχικά να διατηρεί ένα πολύ μικρό σπίτι στον Πύργο όπου όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να ζει με αξιοπρέπεια….. Μία αξιοπρέπεια όμως που κάποιοι προσπάθησα να ποδοπατήσουν.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ο 40χρονος αναζητούσε εγκαταλειμμένα σπίτια προκειμένου να τον «φιλοξενήσουν», ενώ ο ίδιος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, καθώς μετά από έρευνα που είχε γίνει στο οίκημα στο οποίο διέμενε, εντοπίστηκαν δεκάδες κλοπιμαία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» το τελευταίο διάστημα ο 40χρονος είχε επιστρέψει στην δύσκολη «καθημερινότητα» του, ενώ διέμενε σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα το οποίο είχαν εντοπίσει οι νεαροί, που όχι απλά έκαναν επιθέσεις στον χώρο που διέμενε, πετώντας κροτίδες και πέτρες, αλλά αναρτούσαν τα «κατορθώματα» τους και στις σελίδες τους στο facebook….

Μία ανάλογη επίθεση σημειώθηκε και πριν από μερικές ημέρες, όταν ο 40χρονος αγανακτισμένος, έπιασε στα χέρια του ένα ρόπαλο και ένα πριόνι και άρχισε να καταδιώκει…. τους δαίμονες του… εκείνους που απλά έσπαγαν πλάκα με τα δικά του προβλήματα, με την δική του σκληρή καθημερινότητα.

Ένας άνθρωπος που αντί να αγκαλιαστεί και να προστατευτεί από το κοινωνικό σύνολο, έμεινε στο περιθώριο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις κλοπές και στις διαρρήξεις, ενώ το τελευταίο διάστημα έγινε στόχος μια ομάδας «ανεγκέφαλων». Στην γειτονιά, που φαίνεται να είχε βρει καταφύγιο ο 40χρονος όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο «φάντασμα» καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστες οι φορές που τον έβλεπε το «φως του ήλιου».

Τα τρία οικήματα στα οποία διέμενε τα τελευταία χρόνια ο 40χρονος.

Μπορεί η πράξη του, να μην χαρακτηρίζεται από νηφαλιότητα, ωστόσο η αγανάκτηση του φαίνεται ότι ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από τον πόνο που προκλήθηκε από το τροχαίο ατύχημα. Η είδηση λοιπόν του «παρανοϊκού με το ρόπαλο και το πριόνι» που έγινε θέμα ακόμα και σε Πανελλαδικής Εμβέλειας site είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ίσως περιμέναμε. Θέμα θα έπρεπε να γίνει, η απομόνωση, η αποξένωση, ο φόβος και το bullying που δέχεται ένας άνθρωπος του οποίου η ζωή άλλαξε ριζικά, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Αλήθεια πόσο μικροί, πόσο λίγοι, και πόσο πτωχοί τω πνεύματι, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι ουσιαστικά στοχοποίησαν έναν άνθρωπο με τόσα προβλήματα; Ακόμα και η λέξη ντροπή είναι λίγη, για να περιγράψει τις πράξεις της ομάδας των νεαρών. Μπορεί η αλήθεια να είναι πικρή και να μην «πουλάει» όσο το θρίλερ «Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», ωστόσο θα πρέπει να λέγεται και να γράφεται! Πάνω από όλα οφείλουμε να ζητήσουμε ΣΥΓΝΩΜΗ εάν θέλουμε να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος έχει ήδη εξαφανιστεί από το οίκημα στο οποίο διέμενε, μετά την διάσταση που πήρε το θέμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους για τη ζωή του…..και τότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλου είδους ευθύνες για τους ηθικούς αυτουργούς.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ