Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠύργος: Γιατροί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς

Πύργος: Γιατροί αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν διακομιδή διασωληνωμένου ασθενούς

«Γολγοθάς» για 37χρονο από τη Μυρσίνη που μετέβη στο Νοσοκομείο Πύργου

Ο 37χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου  «Τζάνειο»

Έκκληση του πατέρα του 37χρονου Ανδρέα οι γιατροί να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν να πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους

Σε «Γολγοθά» εξελίχθηκε η περιπέτεια της υγείας του 37χρονου Ανδρέα Βεσκούκη από τη περιοχή της Μυρσίνης. Σύμφωνα με όσα επεσήμαναν μιλώντας στην «Πρώτη» οι οικείοι του, ο Ανδρέας το πρωί της Δευτέρας παρουσίασε μία επιληπτική κρίση η οποία τον οδήγησε στο Νοσοκομείο Πύργου. Εκεί κι ενώ πραγματοποιούνταν από τους γιατρούς όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της κρίσης, ο 37χρονος υπέστη και δεύτερη επιληπτική κρίση- πολύ ισχυρότερη σε σχέση με εκείνη που είχε προηγηθεί. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών να συνεφέρουν το νεαρό άνδρα, αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διασωλήνωση του και η μεταφορά του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε άλλο Νοσοκομείο. Μετά από πολύωρη προσπάθεια, βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Τζάνειο» στο Πειραιά και άμεσα ενημερώθηκε για την αναγκαία διακομιδή ασθενούς και το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στη ΝΜ Πύργου προκειμένου να παραλάβει τον ασθενή… Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του νεαρού άνδρα, μη μπορώντας να πιστέψουν τη δυσμενή τροπή που πήραν τα πράγματα για την υγεία του Ανδρέα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα επιεικώς  απαράδεκτο περιστατικό, καθώς κανείς από τους γιατρούς, δεν φάνηκα διατεθειμένος να μπει στο ασθενοφόρο και να πραγματοποιηθεί η διακομιδή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» αργά το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα) κλήθηκε στο Νοσοκομείο για να επιλύσει το ζήτημα, μεταξύ των ιατρών, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Αναστασία Βασιλείου, η οποία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει ήδη κάνει αναφορά σχετικά με το συμβάν.

Όπως επεσήμανε ο πατέρας του Ανδρέα Βασκούκη σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την «Πρώτη» αυτό το οποίο έχει νόημα τόσο για εκείνον όσο και για όλη την οικογένεια είναι να γίνει καλά ο γιος του και να επιστρέψει δυνατός στην οικογένεια του «Αυτό που ζήσαμε το πρωί της Δευτέρας, δεν μπορώ να το περιγράψω. Πήγαμε στο νοσοκομείο όπου ο Ανδρέας είχε μία ακόμα πιο ισχυρή κρίση. Δυστυχώς είχαμε και ένα επεισόδιο μέσα στο νοσοκομείο  καθώς ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν να συνοδεύσουν το παιδί στο Νοσοκομείο. Ήταν απαράδεκτοι. Από τις 12:00 το βράδυ ήταν έτοιμοι για να κάνουν την μεταφορά του παιδιού μου και ορίστηκε σε μία γιατρό να πάει  συνοδός, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Πέταγε καρέκλες , δεν ήθελε να πάει, φώναζε…. Ωρυόταν. Η γιατρός ήταν μικρή σε ηλικία και αναρωτιέμαι εάν ήταν ο αδερφός της, το δικό της παιδί, ο πατέρας της ή η μάνα της, δεν θα ακολουθούσε; Νομίζω ότι θα ακολουθούσε και θα «έτρωγε τη γη» για τον δικό της άνθρωπο, αλλά ήταν ξένος και μάλλον δεν την ενδιέφερε. Απαράδεκτη. Το ασθενοφόρο έφυγε κατά τις 2:00 το βράδυ για να μεταφέρει το παιδί μου σε άλλο νοσοκομείο». Παρά την αγωνία του ο πατέρας δεν ζητά την τιμωρία των ιατρών και επισημαίνει μέσω της «Πρώτης» «Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει το κακό κανενός. Με είχε καλέσει και η κα. Βασιλείου η οποία ρώτησε εάν θέλω να κάνω αναφορά και της απάντησα ότι δεν χρειάζεται. Όλοι έχουμε ανάγκη την δουλειά και το μεροκάματο. Αυτό το οποίο θέλω είναι να σκύβουν πάνω στον κάθε ασθενή γιατί η ζωή του κάθε ενός είναι πολύτιμη. Εγώ και τα τρία μου παιδιά, τα μεγάλωσα με δυσκολίες και με βάσανα. Οι γιατροί μας πρέπει να σκύβουν πάνω από τους ασθενείς σαν να είναι οι δικοί τους άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι το παιδί μου να γίνει καλά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Πρώτη» επικοινώνησε με τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό και μετά την αναφορά της κα. Βασιλείου έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση –Ε.Δ.Ε..

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ