Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαβάσιλα: Αγωνία για τον 16χρονο Γιάννη – Έκκληση ανθρωπιάς για πτήση ζωής!

Καβάσιλα: Αγωνία για τον 16χρονο Γιάννη – Έκκληση ανθρωπιάς για πτήση ζωής!

Συγκινεί και συγκλονίζει η ιστορία του 16χρονου Γιάννη από τα Καβάσιλα Ηλείας…

Ο πατέρας του Ελιο (Γιάννη) Μεμπέλι και ο πρόεδρος της «Παιδικής Χαράς» απευθύνουν ανοιχτή έκκληση στον κόσμο για να μαζευτούν τις επόμενες μέρες 15.000 ευρώ, ώστε να καταφέρει ο Γιάννης να πάει στο Βερολίνο για μια πολύ λεπτή επέμβαση στο μάτι του.

Η ιστορία του 16χρονου παλληκαριού από τα Καβάσιλα εξακολουθεί να συγκινεί.

Η επέμβαση επείγει, το ποσό είναι πραγματικά μικρό και οι γονείς και συγγενείς του Γιάννη, καθώς και οι υπεύθυνοι του Σωματείου «Παιδική Χαρά», ελπίζουν πως ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί και θα δώσει στον 16χρονο το δικαίωμα να σώσει σε πρώτη φάση το μάτι του…

Η «Π» είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες, και μάλιστα με πρωτοσέλιδο θέμα, την σπάνια περιπέτεια υγείας του Γιάννη Μεμπέλι, που ζει στα Καβάσιλα της Ηλείας.

Σε ηλικία 6 ετών διαγνώστηκε με σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο, μία τρομακτικά ύπουλη και συνάμα σπανιότατη ασθένεια.

Τέλη Αυγούστου πέρυσι, υπέστη σοβαρή επιπλοκή και έπεσε σε βαθύ κώμα… Τον ανέλαβε ο Ανδρέας Ηλιάδης, στη ΜΕΘ Παίδων. Εναν μήνα μετά, ο κ. Ηλιάδης με επείγον έγγραφό του ενημέρωνε ότι μια χειρουργική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι μόνο σε εξειδικευμένη μονάδα στο εξωτερικό θα μπορούσε να γίνει.

Ενας χειρουργός από το Βερολίνο, στο “CHARITE”, ανέλαβε την κρίσιμη επέμβαση. Και έσωσε το παιδί…

Ο Γιάννης επέστρεψε ζωντανός (αυτό προείχε…), αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει… Και το μάτι του υπέστη βλάβη… Δεν περπατάει. Τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι και οι μετακινήσεις του με καροτσάκι.

Ο πατέρας του, η οικογένειά του, οι φίλοι, εκεί στα Καβάσιλα, έχουν βάλει ήδη μπροστά την επιχείρηση Νο2: Την επέμβαση για την αποκατάσταση του προσώπου του Γιάννη. Το μάτι του χρήζει άμεσης επέμβασης, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Η «Π» μίλησε για το θέμα με τον πρόεδρο του Σωματείου «Παιδική Χαρά», Κωνσταντίνο Φιρινίδη (το Σωματείο στηρίζει οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά οικογένειες που τα παιδιά τους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες).

«Το παιδί επείγει να φύγει για την επέμβαση. Το ποσό, όμως, που έχει συγκεντρωθεί ως τώρα δεν αρκεί… Εχουν μαζευτεί περίπου 8.000 ευρώ και απαιτούνται περίπου 25.000. Δεν νομίζω πως μιλάμε για υπέρογκο ποσό. Λείπουν 15.000. Θα ‘ναι πραγματικά άδικο για το παλληκάρι να χάσει το μάτι του για 15.000… Ο πατέρας του ασχολείται σε αγροτικές δουλειές, ως εργάτης. Δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. Περνάει ο χρόνος κι έχουμε αγχωθεί. Η επέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο, σε όλους, να βάλει ο καθένας ό,τι μπορεί, να ξαναδώσουμε ζωή σ’ αυτό το παλληκαράκι. Ναι, υπάρχουν ελπίδες να επανέλθει. Να φτιάξουμε πρώτα τα μάτι του και μετά, με τις φυσικοθεραπείες, όλα είναι πιθανά, όπως έχει πει κι ο γιατρός που τον χειρούργησε».

Μήνυμα μέσω της «Π» έστειλε και ο πατέρας του Γιάννη, ο Τζίμι Μεμπέλι: «Πλησιάζει η μέρα που πρέπει να φύγει για Βερολίνο για την επέμβαση και έχω αγχωθεί πολύ. Θέλω να σώσω το παιδί μου και ζητάω συμπαράσταση απ’ τον κόσμο. Μέχρι 10-12 Μαϊου πρέπει να πάμε στο Βερολίνο. Το μάτι του όσο πάει και χειροτερεύει, κινδυνεύει να το χάσει… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Θα ‘ναι κρίμα για 12-15.000 ευρώ να χάσει ένα παιδί το μάτι του. Κάντε ό,τι μπορείτε και θα σας ευγνωμονώ. Το λέω απ’ την καρδιά μου.

Εδώ μπορείτε να βάλετε χρήματα

* Οποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παρακάτω λογαριασμούς :
ALPHA BANK
IBAN : GR9401407010701002002029468
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Όταν κάνετε την κατάθεση, θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ γιατί χρειάζονται τα στοιχεία των δωρητών για τις αποδείξεις.
PayPal
https://www.paypal.com/paypalme/childshappiness

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ