Ο Κ. Μητσοτάκης κήρυξε την επανέναρξη των εργασιών στο Πάτρα-Πύργος: «Σε τρία χρόνια ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί»

Από το εργοτάξιο στο Γεράκι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ο αυτοκινητόδρομος θα φτάσει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Επιμέλεια: Μ. Δημητρόπουλος

«Ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, υποσχέσεων που έμειναν στα λόγια, παίρνουν επιτέλους μπροστά οι μηχανές για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος», τόνισε χθες από το Γεράκι του Δήμου Ήλιδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επανέναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. «Το είπαμε, το κάναμε. Σε τρία χρόνια από τώρα ο δρόμος αυτός θα έχει ολοκληρωθεί», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε πως «οι κάτοικοι της Ηλείας και της Αχαΐας έχουν πληρώσει φόρο αίματος για το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός καθυστέρησε πάρα πολύ να ολοκληρωθεί». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την απεμπλοκή και την υλοποίηση σειράς σημαντικών οδικών έργων, τα οποία είχαν κολλήσει σε διάφορες φάσεις. Αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση της αρτηρίας Πάτρα – Πύργος, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πείσαμε τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το έργο αυτό έπρεπε να προχωρήσει όπως το είχαμε σχεδιάσει και να συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους». «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Και για εμένα ήταν κι ένα προσωπικό στοίχημα, διότι εγώ ο ίδιος είχα αναλάβει τη δέσμευση απέναντι σας ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, οπότε πρέπει να σας πω ότι και εγώ κατανάλωσα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, προσπαθώντας να πείσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει το ορθό», εξήγησε.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

«Θα έχει παραδοθεί πλήρως έως τα μέσα του 2025»

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «Είμαστε σήμερα εδώ, όχι παρουσιάζοντας πια ένα έργο στα χαρτιά ή στα σχέδια. Είμαστε εδώ σε ένα από τα τρία ενεργά εργοτάξια ενός έργου το οποίο -όπως είπε και ο Υπουργός και ο Υφυπουργός- θα έχει ολοκληρωθεί ως προς το κύριο, ως προς το βασικό σκέλος του μέχρι τα τέλη του 2024 και θα έχει παραδοθεί πλήρως έως τα μέσα του 2025. Ναι, πράγματι, το νερό έχει πια μπει στο αυλάκι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον παραχωρησιούχο και στις ελληνικές τεχνικές εταιρείες που θα υλοποιήσουν το έργο αυτό και φυσικά θα υπάρχει η στενή παρακολούθηση του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας ώστε να τηρηθούν όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα και το έργο να παραδοθεί στο χρόνο που έχουμε ορίσει, με τον προϋπολογισμό τον οποίον έχουμε ορίσει και με τις προδιαγραφές τις οποίες έχουμε ορίσει».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Η οδική ασφάλεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει τα δεδομένα για την οδική ασφάλεια. «Οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι είναι ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού μας είπε ότι τα θανατηφόρα τροχαία, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το τμήμα που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα, μειώθηκαν κατά 94% και το ίδιο θα συμβεί όταν με το καλό ολοκληρωθεί και ο δρόμος Πάτρας-Πύργου» τόνισε.  Παράλληλα, τόνισε πως «ακολουθώντας τη σύσταση και την προτροπή του Περιφερειάρχη, δεν σταματήσαμε μόνο στην δημοπράτηση του βασικού έργου. Προχωράμε και σε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια στον παλιό δρόμο, ο οποίος εξάλλου θα εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Τα έργα αυτά γίνονται ταυτόχρονα με την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε και στον παλιό δρόμο τα τροχαία ατυχήματα τα οποία δυστυχώς έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τόσους συμπολίτες σας και έχουν οδηγήσει ακόμα περισσότερους στην αναπηρία, σε αναπηρικά καροτσάκια».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Δέσμευση για να φτάσει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

Ο κ. Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της ο δρόμος αυτός, σε σύγχρονη μορφή, να φτάσει μέχρι την Ολυμπία. «Ένας τόπος μοναδικός, ένας τόπος τόσο ταυτισμένος με την Ιστορία, όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της πατρίδας μας. Ένα σημείο το οποίο δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αξίζει να έχει την πρόσβαση που του αναλογεί και αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα από αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Η αναπτυξιακή διάσταση του έργου

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή διάσταση του έργου, ανέφερε: «Και πραγματικά έχετε δίκιο όταν μιλάτε για την αναπτυξιακή διάσταση αυτού του δρόμου. Όπου κατασκευάστηκαν υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ένα άλμα ανάπτυξης για τις περιοχές αυτές, πόσω μάλλον για μια περιοχή η οποία έχει τόσο αναξιοποίητο αναπτυξιακό δυναμικό όπως είναι η περιοχή της Αχαΐας από την Πάτρα και μετά, αλλά και ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα τη Ηλείας. Αρκεί να κοιτάξετε τι έχει συμβεί σε άλλες περιοχές της χώρας για να αντιληφθείτε πόσο καλύτερες μέρες περιμένουν την Αχαΐα και την Ηλεία με την ολοκλήρωση αυτού του έργου».

«Τα μεγάλα έργα δεν σταματούν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μεγάλα έργα δεν σταματούν παρά τις εξωγενείς κρίσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ επαναβεβαίωσε την αφοσίωση της κυβέρνησης στη στήριξη των πολιτών. «Ξέρω ότι υπάρχουν δυσκολίες και η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να στηρίξει το εισόδημά τους απέναντι σε αυτό το κύμα ακρίβειας το οποίο πολιορκεί ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως, ταυτόχρονα, δεν λησμονούμε και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία κάποια στιγμή θα τελειώσει. Ο δρόμος όμως αυτός, τον οποίο σήμερα παρουσιάζουμε, θα μείνει και θα μας συνοδεύει για πολλές δεκαετίες ως απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης», είπε.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

«Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος προς την ελπίδα»

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καθώς έφτανα στο χώρο του εργοταξίου μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι της δεκαετίας του ’80 από έναν σημαντικό Εγγλέζο τραγουδιστή και τραγουδοποιό, τον Κρις Ρέα, το οποίο ονομαζόταν «The Road to Hell», «Ο δρόμος προς την κόλαση». «Ο δρόμος προς την κόλαση» είναι ο δρόμος ο σημερινός Πάτρας-Πύργου. Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος προς την ελπίδα, προς ένα καλύτερο αύριο, προς ένα μέλλον αισιοδοξίας για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, για την Πάτρα, για τον Πύργο, για τα νησιά του Ιονίου. Το είπαμε, το κάναμε. Σε τρία χρόνια από τώρα ο δρόμος αυτός θα έχει ολοκληρωθεί.

Κ. Καραμανλής: «Έτοιμη η σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία μέχρι τα τέλη του 2025»

«Το έργο την υλοποίηση του οποίου παρουσιάζουμε σήμερα, ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη του πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Μια έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης να δίνουμε λύσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Δηλαδή το συμφέρον των πολλών. Ακόμα και στα πιο σύνθετα προβλήματα», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.  «Ίσως το δυσκολότερο από αυτά τα περίπλοκα προβλήματα ήταν αυτό εδώ το έργο, το Πάτρα-Πύργος. Ένα έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα το ολοκληρώσουμε. Ένα έργο του οποίου η απαράδεκτη καθυστέρηση την οποία είχε προκαλέσει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν σήμαινε μόνο καθυστέρηση στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, σήμαινε κάτι πολύ βαρύτερο, πολύ πιο οδυνηρό για όλους μας. Σήμαινε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μια ανοιχτή πληγή που είχαμε υποχρέωση επιτέλους να κλείσουμε και θέτοντας ως προτεραιότητα -αν θέλετε- την οδική ασφάλεια». τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Καραμανλής. «Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή μελετήσαμε καλά όλα τα δεδομένα. Εξετάσαμε διεξοδικά κάθε πιθανή εναλλακτική. Παρουσιάσαμε το σχέδιό μας βήμα-βήμα για απεμπλοκή αυτού του πολύπαθου έργου και υλοποίησή του και δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε λύση. Σώσαμε, και το λέω κυριολεκτικά, ένα έργο για το οποίο το ερώτημα δεν ήταν πότε θα γίνονταν αλλά αν θα γίνονταν», προσέθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Αναφορικά με την παράδοση του έργου, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Το πρώτο τμήμα του έργου, το τμήμα Κάτω Αχαΐα-Πύργος αναμένεται να παραδοθεί περί τα τέλη του 24, και το υπόλοιπο κομμάτι θα έχει ολοκληρωθεί μετά από 6 μήνες». Ακολούθως προανήγγειλε την σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία. «Το πιο σημαντικό όμως έργο είναι η σύνδεση του Πύργου με την Αρχαία Ολυμπία. Ένα έργο το οποίο θα είναι έτοιμο και αυτό μέχρι τα τέλη του 2025. Ένα έργο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατάφερε και έβαλε το Ταμείο ανάκαμψης», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στην σιδηροδρομική σύνδεση Πάτρα-Πύργος, «που είχε διακοπεί το 2011 είναι και αυτή έτοιμη να δημοπρατηθεί», όπως τόνισε. «Είναι ένα έργο το οποίο έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε η σύνδεση να μην είναι μόνο οδική μεταξύ Πάτρας και Πύργου αλλά και σιδηροδρομική», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Γ. Καραγιάννης: «Η σημερινή μέρα δικαιώνει πλήρως την πολιτική επιλογή»

«Η σημερινή μέρα δικαιώνει πλήρως την πολιτική επιλογή που έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών, ο Κώστας Καραμανλής, να βάλουν ένα τέλος στις βαλτωμένες εργολαβίες και να επαναφέρουν το έργο στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, ως ενιαίο έργο, προκειμένου να προχωρήσει και να κατασκευαστεί. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι θυμάμαι ακόμη τις φωνές της αντιπολίτευσης μαζί με τον Υπουργό, όταν ήμασταν στη Βουλή, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τον νόμο-πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που επί της ουσίας ακούγαμε τις φωνές της αντιπολίτευσης να μας λένε ότι “δε θα καταφέρουμε ποτέ να πάρουμε τις τρεις διαδοχικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”», δήλωσε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ν. Φαρμάκης:  «Ένα μνημείο πολιτικών ευθυνών και παλινωδιών»

«Είναι ένα έργο που δεν συνδέει απλά δυο μεγάλες πόλεις του τόπου μας αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι αλλάζει πραγματικά τον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και συνολικά του νοτιοδυτικού άξονα της χώρας. Γιατί ο δρόμος αυτός θα συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ηλείας, της Αχαΐας, αλλά και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας. Γιατί φέρνει πιο κοντά την Πάτρα στον Πύργο και ισχυροποιεί την περιφερειακή μας ταυτότητα. Γιατί δημιουργεί τον ορίζοντα μιας σύγχρονης οδικής σύνδεσης για το σύνολο της Δυτικής Πελοποννήσου. Και τέλος γιατί μας ενώνει ακόμα περισσότερο με τα νησιά του Ιονίου, καθώς η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά συνδέονται πλέον με την ηπειρωτική χώρα κυρίως μέσω του λιμανιού της Κυλλήνης, αλλά και αυτού εδώ το οδικού άξονα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. «Η σημασία λοιπόν με λίγα λόγια -για αυτό και το αναφέρω- αυτού του έργου, υπερβαίνει κατά πολύ τα τοπικά όρια. Και μάλιστα ίσως έχει και προεκτάσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα. Ο δρόμος θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Ξεμείναμε όμως επί μακρόν με έναν δρόμο- καρμανιόλα. Ένα μνημείο πολιτικών ευθυνών και παλινωδιών με ατελέσφορες κατατμήσεις που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», ανέφερε επίσης ο κ. Φαρμάκης.

Π. Παπανικόλας: «Η Ολυμπία Οδός περνά σήμερα σε μια νέα εποχή»

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ανέφερε:  Η Ολυμπία Οδός περνά σήμερα σε μια νέα εποχή, με την κατασκευή ενός δρόμου που θα φέρει πιο κοντά  την Αθήνα με τον Πύργο και με έναν από τους σημαντικότερους τόπους της Ιστορίας, την Αρχαία Ολυμπία.  Ένας παλαιός, επικίνδυνος οδικός άξονας δίνει τη θέση του: … σε έναν άνετο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που θα μειώσει κατά περίπου 40 λεπτά το ταξίδι Πάτρα – Πύργος … σε ένα δρόμο με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, με κεντρική διαχωριστική νησίδα, 8 κόμβους, 64 άνω- κάτω διαβάσεις, 15 γέφυρες, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και 2 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών. Με τη χιλιομετρική χρέωση, που πρώτοι φέραμε στην Ελλάδα, και όλες τις καινοτομίες που έχουμε αναπτύξει στην Ολυμπία Οδό, διαθέσιμες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.   Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την αγροτική παραγωγή.  Θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Πελοποννήσου.  Τα μοναδικά μνημεία της περιοχής αποκτούν πλέον έναν οδικό άξονα αντάξιο της Ιστορίας και της διεθνούς ακτινοβολίας τους.  Ξεκινάμε σήμερα να κατασκευάσουμε αυτά τα 75 χλμ. αυτοκινητόδρομου προς το μέλλον».

Η ταυτότητα του έργου

Ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος θα προσφέρει μία πολύτιμη οδική υποδομή για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Ελλάδας, όπως και την ασφαλή σύνδεσή της με το εθνικό δίκτυο. Ο νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα έχει μήκος 74,5 χιλιόμετρα, το πλάτος του οδοστρώματος θα υπερβαίνει τα 21 μέτρα, ενώ το παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο θα έχει μήκος 124 χιλιόμετρα. Στην τελική του ανάπτυξη ο δρόμος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οκτώ ανισόπεδους κόμβους, 15 γέφυρες και 64 διαβάσεις και η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του ανέρχεται στους 40 μήνες. Η κατασκευή συνοδεύεται από επιπρόσθετο έργο αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ για στοχευμένα έργα οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο άξονα, ώστε να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.

Πλήθος αιρετών

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και σύσσωμη η Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι βουλευτές Ηλείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρτίνος, ενώ τον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων εκπροσώπησε ο Γιάννης Δάγκαρης και τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης η Γεωργία Κακαλέτρη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο βουλευτής Κεφαλληνίας της ΝΔ Παναγής Καππάτος, ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ, Διονύσης Ακτύπης και πλήθος αιρετών.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ