Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντιμέτωπος με τον Ανακριτή Αμαλιάδας ο Δήμαρχος Ήλιδας

Αντιμέτωπος με τον Ανακριτή Αμαλιάδας ο Δήμαρχος Ήλιδας

Αντιμέτωπος με τον Ανακριτή Αμαλιάδας αναμένεται να βρεθεί ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρη μετά από μήνυση… πρώην στενού συνεργάτη του και συγκεκριμένα, του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και Αντιδημάρχου Γιάννη Τασσόπουλου. Η έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία της Αμαλιάδας αφορά σε υπόθεση του 2003 και απώλεια περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, πάνω από 1 εκατ. ευρώ.  

Το ιστορικό

Η υπόθεση ξεκινά το 2003, όταν ο Δημήτρης Καραφλός απέκτησε την έκταση και τις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου σταφίδας στην παραλία της Κουρούτας, που μετέτρεψε στη συνέχεια σε ξενοδοχείο.

Τον Δεκέμβριο του 2003 υπήρχε πρόταση δωρεάς στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Καραφλό που παραχωρούσε στον τότε Δήμο Αμαλιάδας τον χώρο μπροστά από το μεγάλο κτίριο για να γίνει μουσείο της σταφίδας, καθώς και χώρος για να δημιουργηθεί πεζόδρομος 4 μέτρων από την μια μεριά του οικοπέδου έως της άλλη.

Σύμφωνα με την μήνυση Τασσόπουλου, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε την πρόταση και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη εντός 3 ημερών να κάνει το προσύμφωνο, μαζί με τον κ. Καραφλό, για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία των συμβολαιογραφικών πράξεων για μακροχρόνια παραχώρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο τίποτα δεν προχώρησε.

Σύμφωνα με τον κ. Τασσόπουλο, επανειλημμένα είχε επικοινωνήσει με τον κ. Λυμπέρη ο οποίος τον διαβεβαίωνε ότι έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα και πως μόλις βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και τα εκθέματα για να γίνει το μουσείο, ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίησή του. Ακολούθως επικοινώνησε και με τον κ. Καραφλό, ο οποίος του είπε ότι μετά την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2003 όπου κατάθεσε την πρόταση, δεν τον είχε ενοχλήσει κανένας!

Η μήνυση Τασσόπουλου

Τον Αύγουστο του 2021 ο κ. Τασσόπουλος έστειλε εξώδικο στον κ. Λυμπέρη ζητώντας γραπτή απάντηση γιατί δεν προχώρησε η απόφαση αποδοχής κληρονομιάς του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά δεν υπήρξε απάντηση.  Έτσι, στις 17 Ιανουαρίου 2022 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου την οποία κοινοποίησε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ανακριτής Αμαλιάδας κάλεσε τους μάρτυρες και συγκεκριμένα, τον ίδιο τον κ. Γιάννη Τασσόπουλο, τον κ. Δημήτρη Καραφλό, τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρη, τους κ.κ. Δημήτρη Κράλλη και Άγγελο Κολόσακα, ως επικεφαλής των τότε παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τον κ. Αποστόλη Λιώση, ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου, μετά την ανάκριση, να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την μήνυση, η μη αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων στοίχισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση φυσικά, βρίσκεται μια… «ανάσα» πριν παρέλθει η 20ετία και η παραγραφή, σε μερικούς μήνες δηλαδή, με τον Δήμαρχο να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για απώλεια περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ