Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για την ασφυξία

Ο ιατροδικαστής αναφέρεται σε μια σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας ενός βρέφους δύο μηνών στην Κύπρο – Στην τελική ευθεία οι έρευνες, κρίσιμη η εβδομάδα που ακολουθεί

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Facebook στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, την ώρα που η διερεύνηση των συνθηκών των θανάτων έχουν μπει στην τελική ευθεία και η προανακριτική διαδικασία προχωρά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, ο κ. Λέων επικαλείται τη βιβλιογραφία και συγκεκριμένα το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, σχετικά με τα όσα επιφέρει η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Ο κ. Λέων γράφει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:

-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (ΕΕG)

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση. Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιατροδικαστής σε μία άλλη ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφερθεί σε μια σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας ενός βρέφους δύο μηνών στην Κύπρο, το οποίο αρχικά δηλώθηκε από τους γονείς ως ατύχημα και μετά τη νεκροτομή ο πατέρας ομολόγησε.

«Στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα κατέληξε βρέφος δύο μηνών. Οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το βρέφος πέθανε κατά τη σίτιση κσι ότι το μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο. Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και σε χρόνο προγενέστερο από τον αναφερόμενο. Ο πατέρας μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών ομολόγησε».

Στην τελική ευθεία οι έρευνες

Καθοριστική φαίνεται πως θα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, καθώς τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα.

Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας. Μάλιστα, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις καταλήγουν πως οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου.

Οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν και τα τελευταία κομμάτια του παζλ, με τους γονείς ωστόσο των τριών κοριτσιών να διατηρούν την ίδια ψυχρή στάση ζητώντας παράλληλα σεβασμό στο πένθος τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ