Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού ο μακελάρης της Ανδραβίδας

Προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού ο μακελάρης της Ανδραβίδας

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Αμαλιάδας

Ισχυρίστηκε πως σκότωσε το ζευγάρι μετά από συμπλοκή, ενώ δεν θυμάται τίποτα για τα δύο αγγελούδια

«Έκοβαν το νερό και το ρεύμα στην υπερήλικη μητέρα μου», ο ισχυρισμός του δράστη για το κίνητρο

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Για τις φυλακές του Κορυδαλλού αναχωρεί σήμερα ο 60χρονος μακελάρης της Ανδραβίδας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Αμαλιάδας. Ο 60χρονος Δ.Β. οδηγείται στις φυλακές με τις κατηγορίες της τετραπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Μια εβδομάδα πριν, την περασμένη Τετάρτη, σκότωσε το ζευγάρι Αρμάντο και Μαρία Κλότσι και τα δύο παιδιά τους, 1,5 και 2,5 ετών, σε ένα στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Η χθεσινή απολογία του δράστη ήταν μαραθώνια. Πέρασε τις πύλες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας στις 11 το πρωί, απολογήθηκε στον Ανακριτή, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον Εισαγγελέα και αποχώρησε κάτω από δημόσια κατακραυγή στις 15:45.

Για την… μητέρα του

Κατά την διάρκεια της ομολογίας του, ο δράστης κατάθεσε πως η οικογένεια δημιουργούσε προβλήματα στην ηλικιωμένη μητέρα του, που μένει ακριβώς πάνω από το σπίτι του φονικού. Ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας υποστήριξε πως γι’ αυτό το λόγο πήγε στο σπίτι και τσακώθηκε με το ζευγάρι και πως πάνω στην ένταση του καυγά έβγαλε το πιστόλι του (κειμήλιο από τον πατέρα του το χαρακτήρισε!) και τους πυροβόλησε. «Θυμάμαι έναν πυροβολισμό και μετά τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. Ο 60χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τι έγινε με την δολοφονία των  παιδιών. Υπενθυμίζουμε πως η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε πως ο θάνατός τους προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

«Φιλόζωος» ο εκτελεστής ζώων

Σε ότι αφορά στην επανεμφάνισή του στο σπίτι του στην Ανδραβίδα, λίγες μόλις ώρες πριν τη σύλληψή του, ο 60χρονος είπε ότι… γύρισε για να ταΐσει το σκύλο του! Αυτό υποστήριξε ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του είχε για… χόμπι την εκτέλεση σκυλιών και γατιών με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους…

«Συμπλοκή μεταξύ των τριών»

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της ανάκρισης, ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος του δράστη, Σπύρος Ανδριόπουλος, ο δράστης ισχυρίστηκε πως τέλεσε το έγκλημα κατά των δύο ενηλίκων μετά από διένεξη. «Υπήρξε μία συμπλοκή μεταξύ των τριών τους που οδηγήθηκε σε ένα κρεβάτι και με το όπλο που είχε στην κατοχή του έπεσε ένας πυροβολισμός και από κει και πέρα δεν θυμάται τίποτα. Για τα παιδιά ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται», ανέφερε.

 Ο κ. Ανδριόπουλος, δήλωσε πως το κίνητρο του 60χρονου, ήταν οι επαναλαμβανόμενες διενέξεις που είχαν μαζί του, σχετικά με προβλήματα που όπως ισχυρίζεται δημιουργούσαν στην μητέρα του. «Οι συγκεκριμένοι ενοικιαστές και θύματα είχαν συνεχή διένεξη με τον κατηγορούμενο για το ρεύμα και το νερό στην υπερήλικη μητέρα του που έμενε επάνω. Εκείνος πήγαινε και το άνοιγε όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος πάντα και σε κάποια φάση αυτό γινόταν πάρα πολύ συχνά και δεν μπορούσε ο ίδιος να κάνει κάτι παραπάνω. Την συγκεκριμένη ημέρα ξαναέγινε και τον πήρε η μητέρα του κλαίγοντας λέγοντας ότι δεν έχει πάλι νερό και ρεύμα. Μίλησε μαζί τους τηλεφωνικά για να εξομαλύνει την κατάσταση, του επιτέθηκαν φραστικά από το τηλέφωνο και πήγε από κοντά για να μιλήσει να δει τι θα γίνει.  Πηγαίνοντας εκεί, δέχθηκε φραστική επίθεση, όπως είπε ο ίδιος, και επίθεση με τη σωματική βία από το θύμα τον ενήλικο τον άνδρα και έτσι οδηγήθηκαν σε μία συμπλοκή οι τρεις τους εντός του σπιτιού και αφού είχε πάρει τη συγκατάθεσή τους να εισέλθει στο σπίτι», δήλωσε ο κ. Ανδριόπουλος.

Είχε τα κλειδιά της εισόδου

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε πως ο δράστης, δεν είχε συνεργό, ενώ κανείς δεν τον υπέθαλψε. Πρόσθεσε επίσης πως ο 60χρονος μετά το έγκλημα βρισκόταν σε σύγχυση, περιπλανιόταν στην Πάτρα και ήθελε να ξεφορτωθεί το όπλο από πάνω του. Σε ότι αφορά την πολυκατοικία, στης οποίας το λεβητοστάσιο είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος, ο συνήγορος του είπε πως την επέλεξε γιατί είχε τα κλειδιά της εισόδου, αφού πριν αρκετά χρόνια ένα κοντινό του πρόσωπο το οποίο έμενε εκεί, του τα είχε δώσει για να του κάνει κάποιες δουλειές όσο θα έλειπε.

«Σε μία βάρκα, σε ένα καρνάγιο»

Ακολούθως ο κ. Ανδριόπουλος εξήγησε πως ο δράστης είχε βρει καταφύγιο σε ένα ψαροκάικο στην Πάτρα. «Σε μία βάρκα, σε ένα καρνάγιο, ήταν εγκαταλειμμένη, πήγε εκεί όπως και στο αυτοκίνητο του είχε βρει καταφύγιο και κάποια στιγμή είπε ότι επέλεξε να γυρίσει πίσω στην Ανδραβίδα, καθώς είχε ένα σκυλάκι το οποίο σκέφτηκε ότι δεν θα έχει να φάει…», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης. Τέλος, όπως ανέφερε ο Σπύρος Ανδριόπουλος, «έχει υποβληθεί αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει σε επόμενη φάση όπως προβλέπεται με τον κώδικα ποινικής δικονομίας».

«Υπήρξε μία συμπλοκή μεταξύ των τριών τους, που οδηγήθηκε σε ένα κρεβάτι και με το όπλο που είχε στην κατοχή του έπεσε ένας πυροβολισμός και από κει και πέρα δεν θυμάται τίποτα», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης Σπ. Ανδριόπουλος.

Ήθελε τα χρήματα

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του 60χρονου μακελάρη, θα πρέπει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», ο λόγος που ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του στην Αμαλιάδα ήταν πως ήθελε να περισυλλέξει διακαώς χρηματικό ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ που βρισκόταν στην οικεία του. Μάλιστα, χαρακτηριστικές ήταν οι επίμονες ερωτήσεις του τόσο προς τους αστυνομικούς της Πάτρας, όσο και του Πύργου «γιατί μου πήρατε τα χρήματα;». Όταν οι αστυνομικοί του εξήγησαν πως η συλλογή των χρημάτων από τις Αρχές προβλεπόταν από την διαδικασία, αλλά αφού το έγκλημα δεν είναι οικονομικής φύσης, υπάρχει τρόπος να του επιστραφούν, αυτός επέμενε να ρωτά πως και με ποιο τρόπο θα πάρει πίσω τα χρήματα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ