Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕισβολή στην Ουκρανία: O Μακρόν συνομίλησε με τον Πούτιν - Του ζήτησε...

Εισβολή στην Ουκρανία: O Μακρόν συνομίλησε με τον Πούτιν – Του ζήτησε να μην στοχοθετούνται άμαχοι και πολιτικές υποδομές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων ο Ρώσος πρόεδρος «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί» σε όσα του ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να σταματήσουν τα πλήγματα εναντίον των αμάχων, να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία. Και στα τρία αυτά σημεία ο Πούτιν «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες και εκείνος συμφώνησε. Τις τελευταίες ώρες ο Μακρόν συνομίλησε επίσης «πολλές φορές» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σημειώνεται πως ο κ. Μακρόν είναι ο μονος Ευρωπαιος που μιλάει με Πούτιν και σε λίγο θα ειναι στην τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ