Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00

Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Αντέχει το Κίεβο, λέει ο Ζελένσκι, ενώ ζητάει ενισχύσεις από τη Δύση.

Η πολιορκία του Κιέβου στην Ουκρανία συνεχίζεται μετά τη ρωσική εισβολή, ενώ συγκρούσεις υπάρχουν σε μια σειρά περιοχές, όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημοσίευσε το AFP. Σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι διατηρείται ο έλεγχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, αλλά και των κύριων πόλεων της χώρας.

Επίσης, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως εχθρός.

«Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Τη βοήθεια της Δύσης ζητά ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα με βίντεό του στο Facebook.

Ο Ζελένσκι στο μήνυμά του αναφέρει πως «πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού», ενώ υπογραμμίζει ότι «το Κίεβο και οι πόλεις κλειδιά ελέγχονται από τον στρατό μας».

«Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται. Σε πολλές πόλεις και περιοχές της πολιτείας μας. Αλλά ξέρουμε ότι προστατεύουμε, – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών.

Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε».

Δύσκολη νύχτα στο Κίεβο

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Μέχρι τις 6:00 το πρωί τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, είχαν τραυματιστεί. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε αμάχους.

Ο Κλίτσκο πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Κίεβο, αν και όπως είπε ομάδες δολιοφθορέων έχουν ενεργοποιηθεί.

Στο μεταξύ, κανέναν θάνατο δεν προκάλεσε ο πύραυλος που έπεσε σε μια πολυκατοικία στην ουκρανική πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ένας σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ