Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλεινδιά Πύργου: «Μάχη» με την ασθένεια και την ανέχεια

Κλεινδιά Πύργου: «Μάχη» με την ασθένεια και την ανέχεια

Η ίδια και η οικογένειά της  διανύουν  «Γολγοθά»  για τη θεραπεία της, που απαιτεί  σημαντικά έξοδα

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται οικογένεια στο Κλεινδιά του δήμου Πύργου, η οποία τους τελευταίους μήνες  έχει ν’ αντιμετωπίσει  την ξαφνική ασθένεια  της 14χρονης  κόρης  της,  που  καθημερινά δίνει της δικής της «μάχη»  προκειμένου να θεραπευτεί.

Η περίπτωση της  Δήμητρας  Αγγελοπούλου, μαθήτριας της Γ’ τάξης του Γυμνασίου, έχει προκαλέσει  μεγάλη συγκίνηση  τόσο στο χωριό, όσο και στην ευρύτερη περιοχή που πηγαίνει στο σχολείο,  από το οποίο απουσιάζει από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από κατοίκους της περιοχής, που ανέβασαν το «Γολγοθά» που βιώνει η οικογένεια του Ανδρέα Αγγελόπουλου στο διαδίκτυο, η 14χρονη   διαγνώστηκε με Καλοήθη Ενδοκράνια Υπέρταση με οίδημα στα μάτια, μια κατάσταση που απαιτεί επίπονες ιατρικές πράξεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε η Δήμητρα να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο ζωής.

Από τότε, η Δήμητρα με τη μητέρα της Αλεξάνδρα έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα και ακολουθεί θεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η οικογένεια  αναγκαστικά  έχει χωριστεί   σε δύο περιοχές.

«Επικοινωνήσαμε με τη μητέρα η οποία μας επιβεβαίωσε τη δεινή οικονομική κατάσταση της οικογένειας, που εδώ και μήνες αναγκάζεται να συντηρεί 2 σπίτια κι επίσης να αντιμετωπίζει τα ιατρικά έξοδα της Δήμητρας. Νιώσαμε την ηθική υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στους συμπατριώτες μας τόσο προσωπικά όσο και μέσω της ομάδας μας.

Στο όνομα του παιδιού έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός και παρακαλούμε όποιο από τα μέλη μας έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα, να συντρέξει οικονομικά.  Ένα ευρώ, όσο μικρό ποσό κι αν ακούγεται, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι καταθέσεις γίνονται στην  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ: GR42 0171 3290 0063 2916 1923 455

Στο όνομα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΔΡΕΑ

Σας ευχαριστούμε» αναφέρεται εκ μέρους των κατοίκων.

Η μητέρα της 14χρονης

Η «ΠΡΩΤΗ» επικοινώνησε με την μητέρα της 14χρονης, η οποία  μας δήλωσε τα εξής:

«Από τις 23 Σεπτέμβρη λόγω του κορωνοϊού στο παιδί, φύγαμε από το σπίτι για το Νοσοκομείο του Ρίου, όπου μείναμε για  25 ημέρες, ενώ  μετά πηγαίναμε δύο ημέρες στο σπίτι, μετά ξανά στο Ρίο, γιατί το παιδί έπαθε ενδοκράνια υπέρταση και οίδημα στα μάτια. Στο Ρίο μας είπαν  ότι  η αιτία υπήρχε, αλλά επειδή έκανε εμετούς πολύ πονοκέφαλο με τον κορωνοϊό, αυξήθηκε το υγρό στο οπτικό νεύρο και έγινε το οίδημα.  Στο Παίδων μου είπαν ότι δεν είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται στην πανδημία,  γιατί με τον κορωνοϊό δεν μπορούμε να ξέρουμε και να πούμε κάτι σίγουρα…

Το παιδί έμεινε 20 ημέρες στο Παίδων Αγία Σοφία, μετά μας έβγαλαν  δύο ημέρες να πάμε στο γιο μου που μένει Αθήνα και ανήμερα τα Χριστούγεννα ξαναρρώστησε, ξαναμπήκαμε  και τώρα μας έχουν πει να μείνουμε στην  Αθήνα και  να πηγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα , για να παρακολουθούν τον αέρα  του αίματος για να ανεβοκατεβαίνουν τα φάρμακα. Μια ή δύο  φορές την εβδομάδα θέλουμε τα ράπιντ τεστ, το ταξί γιατί αποφεύγουμε το λεωφορείο διότι  μας έχουν πει να μην κολλήσει το παιδί για να μην επιβαρυνθεί και με άλλα φάρμακα. Θέλει μεγάλη προσοχή.

Υπάρχουν σημαντικά  έξοδα, τα φάρμακα τα μισά τα παίρνουμε με συμμετοχή και  τα άλλα μισά τα πληρώνω εγώ γιατί το διάλυμα που πίνει  το φτιάχνουν στο φαρμακείο και το πληρώνεις, αφού  το γράφουν μόνο 10 ημέρες δικαιούνται το μήνα. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση και   έχουμε 6 μήνες ακόμη για να δούμε αν θα περάσει,  αλλά θα αργήσει πολύ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ