Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυγκίνηση στην Ηλεία για το θάνατο του Γιώργου Τρομάρα σε ηλικία...

Συγκίνηση στην Ηλεία για το θάνατο του Γιώργου Τρομάρα σε ηλικία 75 ετών: «Έφυγε» ένας ζωντανός θρύλος της πάλης

Το 2000 τράβηξε στον Πύργο με τα δόντια 2 βαγόνια τραίνου συνολικού βάρους 28 τόνων και  τραυματίστηκε στην Αμαλιάδα, ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Παρά τις τεράστιες επιδόσεις και το θρυλικό όνομά του, παρέμενε απλός άνθρωπος με ψυχή μικρού παιδιού…

Ένας ζωντανός θρύλος της πάλης, ο Γιώργος Τρομάρας, ο οποίος ήλθε  αλλεπάλληλες φορές στην Ηλεία, προσφέροντας ψυχαγωγία αλλά και γνώσεις σε μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας πολλούς αγαπημένους φίλους, «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο  τελευταίος λαϊκός ήρωας, μετά τον Κουταλιανό και τον Σαμψών,   παρά τις τεράστιες επιδόσεις του ως  πρωτοπαλαιστής αλλά και την επίδειξη πρωτοφανούς  μυϊκής δύναμης, που τον έκαναν γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέμενε ένας πολύ απλός άνθρωπος, με ψυχή μικρού παιδιού, για όσους τον γνώρισαν από  κοντά και είχαν επαφή μαζί του.

Κάτι τέτοιο συνέβαινε με αρκετούς φίλους που είχε αποκτήσει και στην Ηλεία, οι οποίοι κατά τον ερχομό του  τον επισκέπτονταν  και έκαναν ξεχωριστή παρέα μαζί του.

Αξέχαστο  έχει μείνει στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν το 2000 στο σταθμό του ΟΣΕ Πύργου, το γεγονός  ότι ο  σύγχρονος Ηρακλής τράβηξε με τα δόντια 2 βαγόνια τραίνου συνολικού βάρους 28 τόνων!

Εκείνον τον καιρό προετοιμαζόταν να τραβήξει 5 βαγόνια και να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, πράγμα που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει λόγω τραυματισμού στη κλείδα κατά τη διάρκεια προγράμματος μυϊκής δύναμης που παρουσίαζε σε σχολείο.

Σήκωσε γαϊδουράκι!

Η μεγάλη του μυϊκή δύναμη φάνηκε σε ηλικία 9 ετών, όταν  σήκωσε με τα χέρια του  ένα γαϊδουράκι στο χωριό Μόκιστα Αιτωλοακαρνανίας (σήμερα ονομάζεται Αγία Σοφία), το οποίο δεν έπαψε ποτά να υπεραγαπά!

Κορυφαία στιγμή για το Γιώργο Τρομάρα ήταν το 1979, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην πάλη , με τον τελικό να γίνεται στην Ελλάδα παρουσία 20.000 ατόμων.

Στη συνέχεια τους αγώνες αυτούς «μετέφεραν» και στην επαρχία για να τους δει όλος ο κόσμος και μάλιστα στα Γιάννενα  τους παρακολούθησαν  25.000 θεατές!

Ανάλογες στιγμές δόξας εξάλλου γνώρισε ο θρυλικός παλαιστής και στο εξωτερικό όπου έχει επισκεφτεί 35 περίπου χώρες παίζοντας μπροστά σε βασιλείς και κορυφαίους καλλιτέχνες , χάνοντας όμως το «όνειρό» του που ήταν η Αμερική, αφού το 1994 κι ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το υπεραντλαντικό ταξίδι, πέθανε η πολυαγαπημένη μητέρα του…

Τραυματίστηκε

στην Αμαλιάδα

Αξέχαστος  θα μείνει στη μνήμη του Γιώργου Τρομάρα ο τραυματισμός του στην Αμαλιάδα του 2000 κι ενώ ετοιμαζόταν να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ και να μπει στο βιβλίο Γκίνες , τραβώντας με τα δόντια πέντε βαγόνια τρένου!

Νωρίτερα ο αείμνηστος Ηλείος δημοσιογράφος  Παν. Δημητρακόπουλος ,  τον είχε παρουσιάσει σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, σέρνοντας δύο βαγόνια στον Πύργο τα οποία ζύγιζαν 14 τόνους το καθένα.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην Αμαλιάδα την ώρα που ακινητοποιούσε  δύο αυτοκίνητα με τα χέρια του…

Στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου τότε οι γιατροί το βοήθησαν να συνέλθει κάτι που έγινε λόγω και της πολύ γερής κράσης του.

Ο δοξασμένος παλαιστής από το 1991 είχε  λάβει άδεια από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να παρουσιάζει ελαφρά προγράμματα στα σχολεία (σκίσιμο καταλόγων, αυτοκίνητα κλπ.).

«Το μήνυμα που περνάω στα παιδιά είναι να μείνουν μακριά από τις βλαβερές ουσίες  που εγώ δεν έχω πάρει ποτέ, παρά μόνο έγινα αθλητής με φακές , φασόλια και λίγο γιουβέτσι για μυρωδιά… Τα αναβολικά είναι αργός θάνατος που σταδιακά καταστρέφουν από μέσα τον οργανισμό» υπογράμμισε  στην «ΠΡΩΤΗ» ο Γ.  Τρομάρας, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του.

Σε ταινίες

Είχε  συμμετάσχει σε πολλές ταινίες ελληνικής παραγωγής, αλλά και του εξωτερικού. Είχε παίξει με τον Σαρλ Αζναβούρ, Σουζάνα Γιόρκ, Κλαούντια Καρντινάλε όπως και με τους πρωταγωνιστές της σειράς Τόλμη και Γοητεία. Στις ελληνικές παραγωγές είχε συνεργαστεί με τον Θανάση Βέγγο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου, Γιώργο φούντα, Νίκο Ρίζο και πολλούς άλλους. Ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει: Ο Θανάσης στην χώρα της Σφαλιάρας (1976), Παγίδα στην Ελλάδα(1982), Παπασούζας φαντομάς (1983), Τα καθάρματα (1984), Άλλες τον προτιμούν γουλί (1986), Η επιστροφή των καθαρμάτων (2003).

Σήμερα ο  γιος του, Κώστας, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Η κηδεία θα τελεστή την Πέμπτη (27/1) στις 12 το μεσημέρι στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Τρομάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ