Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜίνα Γκάγκα και Δάφνη Καϊτελίδου: Έρχονται για αξιολόγηση των Νοσοκομείων της Ηλείας

Μίνα Γκάγκα και Δάφνη Καϊτελίδου: Έρχονται για αξιολόγηση των Νοσοκομείων της Ηλείας

Μέχρι το τέλος του μήνα η Αν. Υπουργός Υγείας και η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ θα βρεθούν στον Νομό μας για να ξεκινήσει η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη

Τις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας θα επισκεφθούν μέχρι το τέλος του μήνα (πιθανότατα 25 -26 Ιανουαρίου), η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα και η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, προκειμένου να ξεκινήσει η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη στον Νομό μας.

Η επίσκεψη της Αν. Υπουργού Υγείας και της Προέδρου του ΟΔΙΠΥ έρχεται ως συνέχεια της απάντησης του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προς τον Βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Ηλείας.

Υπενθυμίζουμε πως στην απάντησή του ο κ. Υπουργός στις 20 Δεκεμβρίου 2021, είχε αναφέρει πως «δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσουν Νοσηλευτικές Δομές» και πως «με την αναδιάταξη θα γνωρίζουμε κάθε δομή τι μπορεί να προσφέρει και θα γνωρίζουν οι πολίτες της Ηλείας για την παρεχόμενη κάθε φορά υπηρεσία». Μάλιστα, είχε τονίσει πως ενόψει του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, «η Ηλεία – ακριβώς εξαιτίας της πολυδιάσπασης – θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες στην αρχή του σχεδίου….».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

«Το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας»

«Το Υπουργείο υγείας ήδη επεξεργάζεται τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας και εξετάζει τον τρόπο αναδιάταξης των υπηρεσιών των Νοσηλευτικών Μονάδων. Αυτό ανέφερε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει πρόσφατα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσουν ή να υποβαθμιστούν νοσηλευτικές δομές, θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις στο πλαίσιο επεξεργασίας του υγειονομικού χάρτη ώστε όλες οι δομές να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας τα έχω θέσει και στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, είναι ενήμερη για όλα τα ζητήματα και επίκειται και η επίσκεψή της στο νομό για να δει από κοντά την λειτουργία των Νοσοκομείων μας αλλά και τις υποδομές που υπάρχουν στο νομό». 

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ