Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔημαιρεσίες αύριο σε Περιφέρεια και στους επτά δήμους της Ηλείας: Αλλαγές, «καραμπόλες»...

Δημαιρεσίες αύριο σε Περιφέρεια και στους επτά δήμους της Ηλείας: Αλλαγές, «καραμπόλες» και παραμονές

Δημαιρεσίες έχουμε αύριο το πρωί στους 7 Δήμους της Ηλεία, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου θα εκλεγούν οι νέοι Πρόεδροι των Συμβουλίων, αλλά και τα μέλη των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Πρώτης» οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ηλεία φαίνεται ότι δίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Εκτός από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο, από την Ηλεία έλκουν την καταγωγή τους και οι τρείς θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθελοντισμού- Αθλητισμού.  Οι τελικές αποφάσεις για το νέο σχήμα διοίκησης, της προσεχούς διετίας, από πλευράς του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και μοναδικός σκοπός τους θα είναι η διόρθωση κάποιων τομέων, αλλά και την αξιοποίηση αιρετών, όσο γίνεται πιο ισόρροπα σε γεωγραφικό επίπεδο. Οι αλλαγές ξεκινούν αυτή την Κυριακή καθώς ο Ν.  Φαρμάκης έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο και ήδη φέρεται να έχει προτείνει την θέση της Προέδρου στην Ηλεία Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Μπίλια. Η Μ. Μπίλια είναι μάχιμη δικηγόρος, από τη Γαστούνη, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2010 του ΔΣ Αμαλιάδας, ενώ έχει διατελέσει πρώην δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού.

Δήμος Πύργου

Χωρίς  αλλαγές προσώπων αναμένεται να διεξαχθούν οι δημαιρεσίες  στο δήμο Πύργου, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα γίνει στις 11 π.μ. Οι δημαιρεσίες αφορούν συγκεκριμένα την  εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και  την εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο Νώντας Κυριαζής, σύμφωνα και τα όσα έχουν αναφερθεί εκ μέρους του δημάρχου Πύργου Παν. Αντωνακόπουλου,  πρόκειται να συνεχίσει τη θητεία του στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Ήλιδας

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης μπορεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο ο επικρατέστερος για Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος, χωρίς να αποκλείεται όμως η έκπληξη με τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Οι Δημαιρεσίες θα γίνουν αύριο στις 11 το πρωί, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού χώρου (Συνεδριακό Κέντρο), στην Αμαλιάδα.

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο Πέτρος Ανυφαντής είναι ο εκλεκτός του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα για Πρόεδρος του Δ.Σ., με την Γεωργία Κακαλέτρη να αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών. Επίσης, στον Δήμο θα έχουμε ακόμα έναν νέο Αντιδήμαρχο, με τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του «Ηρακλή» Κώστα Χαντζή να αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Η συνεδρίαση για τις Δημαιρεσίες θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στα Λεχαινά.

Δήμος Πηνειού

Στον Δήμο Πηνειού τα πράγματα είναι ακόμα «θολά», με τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο να μην έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του, τον νυν Πρόεδρο Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο να θέλει να συνεχίσει με νέα θητεία και τον Σπύρο Βασιλείου να θέτει υποψηφιότητα ακόμα και εάν δεν προταθεί! Γιώργος Παναγούλιας και Σοφία Μαρινοπούλου «παίζουν» ακόμα για τη θέση. Όλα θα «λυθούν» αύριο στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Σταθερός στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει ο Σωτήρης Παπαηλίου που ήταν πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη του Γιώργου Γεωργιόπουλου. Παρά το γεγονός ότι προτάθηκε στον κο. Παπαηλίου να αναλάβει ένα περισσότερο ενεργό ρόλο στην θέση κάποιου αντιδημάρχου, ο ίδιος φαίνεται ότι επέλεξε να παραμείνει σταθερός στην θέση του, δηλαδή εκείνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Χωρίς εκπλήξεις εξάλλου πρόκειται να γίνουν οι δημαιρεσίες και στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου αναμένεται να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, στο πρόσωπο της Φωτεινής Αθανασοπούλου, η οποία έφερε σε πέρας με επιτυχία  τα καθήκοντά της κατά την πρώτη διετία της θητείας της δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων   θα γίνει αύριο Κυριακή και ώρα 11 π.μ. με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την πανδημία.

?

Δήμος Ζαχάρως

«Κλειστά» κρατάει τα χαρτιά του ενόψει  των αυριανών δημαιρεσιών ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες  δεν προέβη σε ενημέρωση των αιρετών για το τι μέλλει γενέσθαι γύρω από την ανανέωση της θητείας τους. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες,  έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια  ακόμα και στους   στενούς  συνεργάτες του…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ