Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην εορτή της Πρωτοχρονιάς στρέφουν τώρα τις ελπίδες τους οι επαγγελματίες σε...

Στην εορτή της Πρωτοχρονιάς στρέφουν τώρα τις ελπίδες τους οι επαγγελματίες σε Πύργο και Αμαλιάδα: Μικρή «ανάταση» τις δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα

Ηλίας Ξανθούλης: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…»

    Ν. Σιαψάλης: «Κάντε τις αγορές σας από το φούρνο, τον μανάβη, τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας»

«Μουδιασμένη» ήταν η αγορά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε Πύργο και Αμαλιάδα, με τις δύο τελευταίες ημέρες να υπάρχει αύξηση της κίνησης, η οποία ωστόσο δεν …πλησίασε, την προ κορωνοϊού εποχή.

Αν και προσπάθησαν οι καταναλωτές να ψωνίσουν και να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και σε επιθυμητά πλαίσια για τους ίδιους αλλά και τους επαγγελματίες, λόγω της έλλειψης χρημάτων.

Οι περισσότεροι πολίτες  προσπάθησαν να καλύψουν άλλες άμεσες υποχρεώσεις  (ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, υγρά καύσιμα κ.α.), παρά να ψωνίσουν όσο θα ήθελαν  στα εμπορικά καταστήματα που παρουσίασαν  μεγάλη επάρκεια ειδών και σε πολύ προσιτές τιμές.

«Η αγορά θέλει ηρεμία για να δουλέψει»

«Τις τελευταίες δύο ημέρες κινήθηκε η αγορά, δεν είναι όμως όπως τα προηγούμενα Χριστούγεννα πριν από τον κορωνοϊό. Βέβαια  ήταν αναμενόμενο γιατί όλοι οι καταναλωτές δεν είχαν λεφτά λόγω των μέτρων που υπήρχαν, αλλά  και των αναστολών. Τα περιοριστικά μέτρα επέδρασαν αρνητικά γιατί ο κόσμος φοβάται και όλα αυτά που ανακοινώνουν για επιπλέον μέτρα, προκαλούν αναστάτωση στην αγορά που θέλει ηρεμία,  για να δουλέψει», ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλίας Ξανθούλης.

Τα αλλεπάλληλα μέτρα εξάλλου οδήγησαν σημαντικό  ποσοστό καταναλωτών σε διαδικτυακές αγορές, κάτι που φαίνεται και από τα καταστήματα ταχυμεταφορών.

Ωστόσο μπροστά μας ακόμα είναι η εορτή της Πρωτοχρονιάς, στην οποία οι επαγγελματίες  στρέφουν τώρα τις ελπίδες  τους για να πάρουν μια μικρή οικονομική ανάσα.

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Περιμένουμε μπας και δουλέψουμε έστω και λίγο, γιατί από τις αρχές του μήνα περιμένουμε δύσκολες καταστάσεις, βάσει αυτών που ανακοινώνουν. Η αγορά και τα καταστήματα της περιοχής μας ανταποκρίνονται και με όλους τους τρόπους. Εξυπηρετεί η αγορά του Πύργου με παράδοση στο σπίτι, έξω και μέσα από την πόρτα κ.α.  Οι επαγγελματίες είναι προετοιμασμένοι και ακολουθούν τα μέτρα, αλλά και όλους τους τρόπους παράδοσης για να εξυπηρετήσουν τον καταναλωτή. Αυτό πρέπει οι καταναλωτές να το εκτιμήσουν», τόνισε ο κ. Ξανθούλης.

«Έκκληση ενόψει Πρωτοχρονιάς»

«Δυστυχώς δεν κινήθηκε όπως θα θέλαμε η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Φυσικά, έπαιξε ρόλο το γεγονός πως δεν είχε κατέβει αρκετός κόσμος τις ημέρες των εορτών. Ωστόσο, όπως φάνηκε οι καταναλωτές προτίμησαν τα πολυκαταστήματα και δεν στήριξαν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της Αμαλιάδας. Κάνω έκκληση ενόψει της Πρωτοχρονιάς να στηρίξουν οι καταναλωτές την τοπική αγορά μας και όχι τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα διαδικτυακά καταστήματα και να γνωρίζουν ότι αυτή η επιλογή είναι μόνο προς όφελος όλων μας. Κάντε τις αγορές σας από το φούρνο, τον μανάβη, τον κρεοπώλη της γειτονιάς σας. Αγοράστε τα δώρα για τους αγαπημένους σας από τα εμπορικά μας καταστήματα.  Παράλληλα καλώ όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους να στηρίξουν με τις καλύτερες προσφορές τους το καταναλωτικό κοινό της πόλης! Οι ημέρες που απομένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι η τελευταία ελπίδα της τοπικής μας αγοράς. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος ο Ν. Σιαψάλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ