17 Νοέμβρη: Κανονικά η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κανονικά θα διεξαχθούν φέτος οι εορτασμοί για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν απαγορευτεί οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τεσσάρων και πλέον ατόμων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη, από προχθές ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις μνήμης και το πρωί της Δευτέρας (15/11) φοιτητές βρέθηκαν έξω από το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενόψει της συμπλήρωσης 48 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973.

Η προσέλευση στο Πολυτεχνείο, θα γίνεται κανονικά το τριήμερο μέχρι την 17η Νοέμβρη και το ίδρυμα θα μείνει ανοιχτό κατά τον εορτασμό, ενώ θα συστήνεται σε όλους να διατηρούν αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Σήμερα και αύριο οι πύλες θα ανοίγουν για όσους θέλουν να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο στις 09:00 και θα κλείνουν στις 21:00.

Σήμερα, η σταδιακή εκκένωση του χώρου θα ξεκινήσει στις 13:00 και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο μνημείο στις 14:00, πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των πρυτάνεων και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο τελευταίος απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, τους φοιτητές και τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν, να τιμήσουν την επέτειο με ειρηνικό τρόπο «για να πρυτανεύσουν τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν όσοι αγωνίστηκαν».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ