Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του Βασιλακόπουλου για αυξημένα ποσοστά θνητότητας σε ΜΕΘ από λάθος στελέχωση

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξαν ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά κατά το προηγούμενο κύμα πανδημίας με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό θνητότητας σε αυτές.

Δόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων υποστηρίζει ο καθηγητής και εάν προκύπτει διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ άλλων ο κ.Βασιλακόπουλος είχε αναφέρει: «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες.

Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ