Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Επιστράτευση γιατρών στις αρχές της άλλης εβδομάδας προαναγγέλλει το Μαξίμου

Κορωνοϊός: Επιστράτευση γιατρών στις αρχές της άλλης εβδομάδας προαναγγέλλει το Μαξίμου

Στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών θα προχωρήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση, εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ από την επικοινωνία με τους ιατρικούς συλλόγους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown και πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν περιορισμούς. Στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και τον έλεγχο, αφήνοντας όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για νέα μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους, με τη φράση: “Η χώρα μας συνεχίζει την προσπάθεια για να μείνουν η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία λειτουργικές, χωρίς να έχουμε εξαντλήσει ακόμη όλα τα περιθώρια άμυνας στον κορωνοϊό”.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η αποτελεσματικότερη οδός για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός, επισημαίνοντας ότι 9 στους 10 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Παρά τη βροχή ερωτήσεων για το ενδεχόμενο νέων μέτρων όπως πχ ο πλήρης αποκλεισμός ανεμβολίαστων από τους κλειστούς χώρους εστίασης και λιανεμπορίου ή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Οικονόμου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει κανένα σενάριο, εστιάζοντας στην εφαρμογή της στρατηγικής που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το 50 συν 1 για κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων, καθώς η πανδημία επιμένει, εκτίμησε όμως ότι το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη δια ζώσης εκπαίδευση αποδίδει μέχρι στιγμής ικανοποιητικά αποτελέσματα, χάρη στον πολύ συχνό έλεγχο.

Δεν θέλησε δε να κάνει κάποια εκτίμηση για τα Χριστούγεννα, επαναλαμβάνοντας: “Εστιάζουμε την προσοχή μας στη στρατηγική που εφαρμόζουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενισχύουμε το ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη φάση της πανδημίας, που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους. Εδώ είμαστε, όλες οι δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες σε αυτό και σε συνεργασία με τους επιστήμονες αξιολογούμε τα δεδομένα της πανδημίας καθημερινά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ