Home Επικαιρότητα Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το Πάτρα-Πύργος: Σειρά ερωτημάτων οφείλει να...

Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το Πάτρα-Πύργος: Σειρά ερωτημάτων οφείλει να απαντήσει ο Καραμανλής

0

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναίρεση της απόφασης του 2013 για απένταξη του τμήματος Πάτρα-Πύργος – Τσακώνα από τη Σύμβαση Παραχώρησης και την εκ νέου επαναφορά του στη Σύμβαση Παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού». Ο τίτλος της τροπολογίας είναι  «Ρυθμίσεις για οδικό άξονα «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» – Κατάργηση Παρ. του άρθρου πέμπτου του ν. 4219/2013».

Η εν λόγω τροπολογία και η αναμενομένη ψήφισή της από τη Βουλή ουσιαστικά εξυπηρετεί την απευθείας ανάθεση του έργου στην «Ολυμπία Οδό» με νομοθετική ρύθμιση, καθώς αυτή είναι η πρόθεση του υπουργείου. Επίσης, διασφαλίζει πως η κατάργηση της απόφασης του 2013 «δεν ιδρύει ούτε παρέχει δικαιώματα αποζημίωσης εις βάρος του Δημοσίου, ανεξάρτητα του χρόνου γέννησης αυτών».

Ωστόσο, εκτός από την ίδια την τροπολογία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν ο Υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής θα απαντήσει μια σειρά από ερωτήματα που έχουν προκύψει και αφορούν την σύμβαση με την Ολυμπία Οδό. Γιατί το έργο πλέον θα έχει μικτή χρηματοδότηση, εάν το ανώτατο τίμημα θα έχει αναθεώρηση τιμών και φυσικά τι άλλαξε από το 2013 μέχρι σήμερα στην αντίληψη των παραχωρησιούχων που τότε δεν ήθελαν το έργο ενώ τώρα, όπως φαίνεται, το θέλουν… διακαώς –και θα το πάρουν με απευθείας ανάθεση.

Μ. Δημητρόπουλος

Exit mobile version