Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤρία χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη: Η μνήμη του Άγγελου ζητά...

Τρία χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη: Η μνήμη του Άγγελου ζητά δικαίωση

Πέρασαν πάνω από τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα που ο Άγγελος Φιλιππόπουλος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στη μονάδα της FARGECO

Το αστικό μέρος της υπόθεσης εκδικάζεται στην Αθήνα τον Οκτώβριο, αλλά το ποινικό μέρος, βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτική διαδικασία!

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, Σταφιδόκαμπος. Ο 32χρονος Άγγελος Φιλιππόλουλος, όπως κάθε πρωί, ξυπνά μαζί με τη σύζυγό του Νίκη, ενώ οι δυο τους κόρες κοιμούνται ακόμα. Είναι και οι δύο χαρούμενοι καθώς εκείνη την ημέρα η Νίκη θα πήγαινε να παραλάβει το φωτογραφικό άλμπουμ της βάφτισης της μικρής τους κόρης.  Ύστερα από λίγη ώρα ο Άγγελος φεύγει για τη δουλειά του, εκεί όπου εργάζεται για 1 χρόνο και 3 μήνες, στη μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος με την επωνυμία FARGECO, στους Αγίους Θεοδώρους του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Δεν γύρισε ποτέ…

Ο Άγγελος Φιλιππόπουλος βρέθηκε εκείνο το πρωί αναίσθητος μέσα σε δεξαμενή με λύματα από την επεξεργασία των υποπροϊόντων κρέατος. Οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν έξω και προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, ωστόσο δεν ήταν εφικτό. Τον άτυχο εργαζόμενο μετάφερε στη συνέχεια ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Γαστούνης, όμως παρά τις προσπάθειες που έγιναν για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση δεν επανήλθε. Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, ενώ επίσης  συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Διενεργήθηκε προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος. Και τότε ξεκίνησε το… σήριαλ για τη νεκροψία-νεκροτομή του 32χρονου, η οποία τελικά διεξάγεται 9 ημέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τον κ. Ανδρέα Γκότση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών. Το ιατροδικαστικό πόρισμα τελικά βγήκε μετά από αρκετούς μήνες.

Ο «Γολγοθάς» τριών ετών

Από εκείνη την αποφράδα ημέρα έχουν περάσει πλέον πάνω από 3 χρόνια. Τραγική φιγούρα όλο αυτό το διάστημα η σύζυγος του Άγγελου Φιλιππόπουλου, η αγαπημένη του Νίκη Κλαμπάνου, άτομο με αναπηρία που μεγαλώνει τις δύο τους κόρες, τη Χριστίνα 9 ετών και τη Μαρία 4 ετών σήμερα. Η μικρότερη κόρη μάλιστα να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να χρειάζεται ιατρικές επεμβάσεις. Η οικογένεια ζει όλα αυτά τα χρόνια τον δικό της «Γολγοθά». Η Πολιτεία έκοψε (!) το αναπηρικό επίδομα της Νίκης Κλαμπάνου προκειμένου να της δώσει μια κουτσουρεμένη σύνταξη χηρείας!  Πριν από λίγους μήνες, ο απλός κόσμος της Ηλείας έδειξε για ακόμα μία φορά πως ξέρει να στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Ο «Γολγοθάς» της Νίκης Κλαμπάνου και της οικογένειάς της, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τα προβλήματα υγείας του παιδιού της, βρήκαν τις καρδιές του κόσμου ανοιχτές και ζεστές. Από το υστέρημά τους οι πολίτες βοήθησαν οικονομικά την Νίκη. Ωστόσο, οι περισσότερες υποσχέσεις που έλαβε από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης και γενικότερα της πολιτικής ακόμα έγιναν πράξη.

Στην οικογένεια όλα αυτά τα υπομένουν… Αλλά, η μνήμη του Άγγελου δεν έχει δικαιωθεί ακόμα…

Το αστικό μέρος της υπόθεσης αναμένεται να εκδικαστεί στην Αθήνα μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο. Ωστόσο, το ποινικό μέρος, μετά από 3 χρόνια βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτική διαδικασία από την Εισαγγελία της Αμαλιάδας!

Η οικογένεια έχει ανάγκη την δικαίωση της μνήμης του αδικοχαμένου Άγγελου… Είναι υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ