Δυτική Ελλάδα: Τουρισμός: έως +120% η Ηλεία, +89% η Αχαΐα

Ετοιμάζεται το σποτ προβολής της Δυτικής Ελλάδας για τον χειμερινό τουρισμό, στο πλαίσιο ολοκληρωμένου πλάνου της ΠΔΕ

Πολύ παραπάνω από την αναμενόμενη καταγράφηκε, τελικά, η τουριστική κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, σε σχέση με την περυσινή χρονιά όπου οι δείκτες έπεσαν σημαντικά, αφού η επισκεψιμότητα Ελλήνων αλλά και ξένων αναχαιτίστηκε από την πανδημία του κορονοϊού.
Φέτος, από τον Μάιο μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, η πορεία που ακολούθησε ο τουρισμός ήταν πορεία ανάκαμψης, κάτι που επιτελείς της Περιφέρειας ΔΕ ελπίζουν να συνεχιστεί, ώστε το 2022 να μηδενίσει ή και να ξεπεράσει την κίνηση του 2019 αλλά και πιο παλιά.

Τα επίσημα στοιχεία της ΠΔΕ, για τη θερινή περίοδο, που δημοσιεύει σήμερα η «Π», δείχνουν ραγδαία αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αχαΐα σε ποσοστό 89% και πολύ παραπάνω στη γειτονική Ηλεία, αφού κυμάνθηκε μεταξύ 100% με 120%.

«Διαβλέψαμε σωστά πως ο εγχώριος τουρισμός θα στήριζε την περιοχή μας, σε σύγκριση με κάποιους λίγους ξένους, όπως κι έγινε. Μας βγήκε, και ορθώς κάναμε, έγκαιρα, διαφημιστική καμπάνια για τα οργανωμένα μέρη» εξηγεί στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.
Ηδη, ετοιμάζεται το αντίστοιχο σποτ προβολής της Δυτικής Ελλάδας για τον χειμερινό τουρισμό και το ολοκληρωμένο πλάνο της ΠΔΕ πρόκειται να παρουσιαστεί, προσεχώς, στα ΜΜΕ.

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ