Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ 41χρονη μητέρα από την Κέρκυρα που έχασε το παιδί της πριν...

Η 41χρονη μητέρα από την Κέρκυρα που έχασε το παιδί της πριν αυτό γεννηθεί μιλά στην «Πρώτη»: «Το παιδί μου γεννήθηκε νεκρό χωρίς να έχω κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Είναι φορές που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές και σίγουρα δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν τον πόνο και την θλίψη, μία μάνας που δεν πρόλαβε καν να κρατήσει στην αγκαλιά της, το αγγελούδι της…. καθώς αυτό γεννήθηκε νεκρό. Η Σοφία Κατσαρού από την Κέρκυρα γέννησε στις 26 Ιουλίου, νεκρό το μωρό της, κι ενώ βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Κάποιοι τότε ψευδώς, έγραψαν και μάλιστα χωρίς να έχουν ενημέρωση από την ίδια ή τον πατέρα του άτυχου βρέφους, ότι η 41χρονη μητέρα είχε κάνει εμβόλιο το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού- προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και φόβο σε πολίτες. Κάποιοι βιάστηκαν να την κρίνουν και να πουν ότι κακώς έθεσε σε κίνδυνο το παιδί της… χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι η άτυχη μητέρα ούτε είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική ενώ όλες οι εξετάσεις της έδειχναν ότι θα έχει μία εξαιρετικά καλή εγκυμοσύνη.

Ο ερχομός του παιδιού ήταν εκείνος που θα συμπλήρωνε την ευτυχία της…. ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς η μοίρα, έπαιξε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι εις βάρος της.

Η 41χρονη μητέρα, όπως επεσήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» μετέβη στο νοσοκομείο Κέρκυρας, στις 26 Ιουλίου θεωρώντας ότι οι συσπάσεις που ένοιωθε, ήταν συσπάσεις τοκετού. Μερικές μέρες νωρίτερα εξάλλου και ειδικότερα στις 22 Ιουλίου είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας, για την προγραμματισμένη εξέταση «no stress» προκειμένου να ακούσει τους παλμούς της καρδιάς του παιδιού της. Κατά την διάρκεια της εξέτασης οι παλμοί της καρδιάς του βρέφους ήταν χαμηλοί, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν έμοιαζε να είναι ανησυχητικό για τους γιατρούς οι οποίοι της είπαν ότι μπορεί να επιστρέψει κανονικά στο σπίτι. Φεύγοντας από το νοσοκομείο και θεωρώντας ότι όλα είναι καλά η Σοφία Κατσαρού επέστρεψε στο σπίτι της. Τέσσερις ημέρες αργότερα η 41χρονη Σοφία επέστρεψε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας… αντί όμως να γεννήσει ένα υγιέστατο μωράκι όπως όλα έδειχνα έως τη συγκεκριμένη στιγμή, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το βρέφος που κυοφορούσε ήταν ήδη νεκρό. Με την ίδια να θρηνεί το θάνατο του παιδιού της, οι φήμες περί εμβολιασμού της μητέρας, φούντωσαν. Ορισμένοι μάλιστα, επιτέθηκαν ακόμα και φραστικά στην μητέρα κάνοντας λόγο ακόμα και για ανευθυνότητα….! «Δεν είχα κάνει και δεν έχω κάνει μέχρι και σήμερα κανένα εμβόλιο εναντίων του κορωνοϊού, όπως ψευδώς ορισμένοι ανέφεραν. Αυτό άλλωστε είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί από το ΑΜΚΑ μου. Το εμβόλιο δεν το έκανα όχι γιατί είμαι κατά του εμβολιασμού, αλλά επειδή φοβόμουν για πιθανές επιπτώσεις στο παιδί μου. Δυστυχώς όμως επιπτώσεις υπήρξαν, καθώς το παιδί μου γεννήθηκε νεκρό. Αυτό το οποίο αναμένω είναι η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου και εγώ να μάθω τι έχει συμβεί».

Η Σοφία Κατσαρού, που βρήκε την δύναμη να μιλήσει στην «Πρώτη» τόνισε ότι το μόνο το οποίο την ενδιαφέρει τώρα είναι να μάθει τι τελικά έγινε με το μωρό της… το μικρό της αγγελούδι, το οποίο δεν μπόρεσε να χαρεί.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ