Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Ομοψυχία για τη διεκδίκηση...

Στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Ομοψυχία για τη διεκδίκηση μέτρων για τους πυρόπληκτους

Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος  που θα σταλεί  στους εμπλεκόμενους φορείς

Η διεκδίκηση ουσιαστικών αναπτυξιακών μέτρων,  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και  η οικονομική  ανακούφιση  των  πολιτών που για μια ακόμη φορά έζησαν την καταστροφή, αποφασίστηκε  στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Η μαραθώνια συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) που είχε σαν θέμα τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το Δήμο Πύργου,  έγινε σε κλίμα ομοψυχίας και σύμπνοιας με τη συμμετοχή του συνόλου των παρατάξεων.

Ο δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, με την υποβολή του αιτήματος προκειμένου να κηρυχτεί ολόκληρος ο δήμος πυρόπληκτος, προκειμένου να υπαχθεί στα μέτρα στήριξης.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, που θα σταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το οποίο  θα εστιάζεται στους εξής άξονες:

-Να κηρυχτεί ολόκληρος ο δήμος Πύργου  πυρόπληκτος.

-Να υπάρξει ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τις περιοχές των δήμων Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου.

-Να υπάρξουν οικονομικές αποφάσεις  από τα αρμόδια υπουργεία, για αναστολές ή διαγραφές ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, απαλλαγή από την επιστρεπτέα προκαταβολή κ.α.

-Επίσης   να υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των υπηρεσιών του στην υλοποίηση και παρακολούθηση  των  αποφάσεων,  που θα υλοποιηθούν  σε κεντρικό επίπεδο.

Αξίζει να τονιστεί ότι το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι, δε θύμισε σε τίποτα  τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τις δύσκολες ώρες που περνάει για μια ακόμα φορά ο δήμος  δήμου, αλλά και οι πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, γενικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ