Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕν αναμονή της απόφασης οριοθέτησης των πυρόπληκτων περιοχών

Εν αναμονή της απόφασης οριοθέτησης των πυρόπληκτων περιοχών

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

*Εντός των επόμενων ημερών ο Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας αναμένεται να υπογράψει την οριοθέτηση των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία

**Τεράστιες είναι οι οικονομικές επιπτώσεις από τη πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι δήμοι, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο  όλοι αναμένουν την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) σύμφωνα με την οποία θα γίνει και η οριοθέτηση των περιοχών που θα οριστούν ως πυρόπληκτες. Η απόφαση για την οριοθέτηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές βρίσκεται στα «χέρια» του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, την στιγμή που στην Ηλεία δίνεται μάχη προκειμένου στο σύνολο τους, οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας να χαρακτηριστούν ως πυρόπληκτες περιοχές, καθώς πέρα από τις κοινότητες στις οποίες καταγράφονται ζημιές σε υποδομές, σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί αγροτικές εκτάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό των τοπικών κοινοτήτων, γεγονός που θα επηρεάσει το σύνολο του οικονομικού ιστού της περιοχής.

Εντός των ημερών, αναμένεται πάντως αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης και για τις πληγείσες περιοχές της Ηλείας.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ