Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔρόμος βγαλμένος από… θρίλερ: Από τη διασταύρωση Γουμέρου έως την Αγ. Άννα...

Δρόμος βγαλμένος από… θρίλερ: Από τη διασταύρωση Γουμέρου έως την Αγ. Άννα του Δήμου Πύργου

Αποκομμένοι από τις ασφαλείς συγκοινωνίες βρίσκονται ουσιαστικά οι κάτοικοι της Αγίας Άννας του Δήμου Πύργου, καθώς το οδικό δίκτυο από τη διασταύρωση Γουμέρου στη θέση Σοποτό μέχρι την Αγία Άννα είναι σε μεγάλο μέρος κατεστραμμένο.

Η άσφαλτος έχει διαβρωθεί και σε αρκετά κομμάτια του δρόμου και έχει υποχωρήσει, ενώ δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες στο πλάι του οδοστρώματος, παρότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αγ. Άννα – Πεύκη – Κλειδιά έχουν σταματήσει, λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος.

Παρότι δεν είναι δικιά της αρμοδιότητα, η Π.Ε. Ηλείας προχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι σε εργασίες αποξήλωσης του οδοστρώματος οι οποίες όμως έμειναν στη μέση! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  να σταματά απότομα η άσφαλτος και να αρχίζει δρόμος με χαλίκια χωρίς σήμανση!

Για την επισκευή του δρόμου υπάρχει έτοιμη μελέτη την οποία έχει υπογράψει μηχανικός του Δήμου Πύργου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό την έχει παραδώσει στον ο Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίας Άννας Αυγερινό Παπαδόπουλο. Ο Πρόεδρος με τη σειρά του την παρέδωσε  στον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη! Ωστόσο, μετά το γαϊτανάκι… παραδόσεων,  μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία κίνηση για δημοπράτηση του έργου και έναρξη εργασιών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αυγερινός Παπαδόπουλος κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να επιλυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα (ουσιαστικά πρόκειται για 1 χλμ δρόμου), πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Τους καλοκαιρινούς μήνες άλλωστε επισκέπτονται την περιοχή αρκετοί ετεροδημότες που δεν είναι συνηθισμένοι με τις «ιδιαιτερότητες» της οδήγησης στην περιοχή.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ