Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕικόνες αποκάλυψης: Ηλεία 2007….Κύπρος 2021 (video)

Εικόνες αποκάλυψης: Ηλεία 2007….Κύπρος 2021 (video)

Μια εβδομάδα πέρασε από τις φονικές πυρκαγιές της Κύπρου.

Απολογισμός : 4 νεκροί και 55.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη .
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως ήταν «Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή του 1974». Η πύρινη λαίλαπα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουλίου στην περιοχή του Αρακαπά στην ορεινή Λεμεσό, έκαψε 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους και στοίχησε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Η νέα τραγωδία της Κύπρου δεν μπορεί όμως να μας αφήνει ασυγκίνητους.

Υπό αυτή τη λογική η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτη» ξεκίνησε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων για να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Το αρχικό κάλεσμα για στήριξη έγινε μέσω του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτη» όπου καλούνται οι επτά δήμοι της Ηλείας, οι φορείς, η Περιφέρεια ακόμα και οι απλοί πολίτες να συμβάλουν καταθέτοντας όσα χρήματα  μπορούν να διαθέσουν από το υστέρημα τους υπέρ των πληγέντων στον επίσημο λογαριασμό που δόθηκε από τον Πρόεδρο της Κύπρου στο

                IBAN: CY 42 0010 0001 0000 0000 0600 1027

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και στήριξης των πληγέντων της Κύπρου δεν πέρασε απαρατήρητη από τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης που αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ τους στην ευαισθητοποίηση πολιτών της Ηλείας. Θα πρέπει ωστόσο η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει να στηριχτεί ουσιαστικά και από την αυτοδιοίκηση αλλά και από τους απλούς Ηλείους πολίτες.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με την κοινή «μοίρα» Ηλείας και Κύπρου, φέρνει στο νου όσα οι πολίτες της Ηλείας έζησαν πριν από 14 χρόνια… τότε που η Κύπρος επέλεξε να σταθεί στην τραγωδία της Ηλείας στηρίζοντας την έμπρακτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ