Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕικόνες δυσφήμησης στον σταθμό ΟΣΕ Πύργου

Εικόνες δυσφήμησης στον σταθμό ΟΣΕ Πύργου

Έχει αφεθεί στην «τύχη» του μετά από ένα λαμπρό παρελθόν…

Απογοήτευση για ντόπιους και επισκέπτες, καθώς και τα μικρά παιδιά που  θέλουν να δουν τα τρένα από κοντά!

Αφημένος στην «τύχη» του βρίσκεται αυτή την εποχή ο ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πύργου, ο οποίος μετά από λαμπρές  περιόδους    όπου έσφυζε από  ζωντάνια και κίνηση,  έχει γίνει σημείο δυσφήμησης για ντόπιους και  επισκέπτες!

Αρκεί μόνο μια απλή επίσκεψη να  κάνει κάποιος στις εγκαταστάσεις του σταθμού ΟΣΕ Πύργου, ο οποίος άνοιξε το 1882, για να διαπιστώσει  την μεγάλη υποβάθμιση που  βρίσκεται  εδώ και μια δεκαετία περίπου, που έκλεισε για τα περισσότερα τρένα.

Άγρια βλάστηση από τη μια πλευρά έως την άλλη, άχρηστα αντικείμενα  σε πολλούς χώρους του, φθαρμένα ή κατεστραμμένα υλικά σε βαγόνια και άλλες εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και αρκετές ακόμη «πληγές»  που παρατηρούνται στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Αρνητικοί αποδέκτες εξάλλου της  άσχημης  εικόνας που υπάρχει  στον κεντρικό σταθμό του Πύργου, είναι και τα μικρά παιδιά  που μέσω της φαντασίας τους  βλέπουν το τρένο  ως κάτι  το «μαγικό», αλλά …προσγειώνονται  γρήγορα στην πραγματικότητα όταν τον επισκέπτονται!

Το προηγούμενο χρόνο εξάλλου στον «αέρα» βγήκε προκήρυξη  ανοιχτού διαγωνισμού από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.  για το έργο«Λειτουργική Αποκατάσταση του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πύργου Ηλείας», με προϋπολογισμό 504.924,22 €,  χωρίς  μέχρι στιγμής ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη για το έργο.

Αντίθετα  όσο περνάει ο καιρός ο σταθμός υποβαθμίζεται, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση παρέμβαση  των αρμοδίων φορέων, τουλάχιστον   για τον καθαρισμό  και  την αλλαγή της εικόνας δυσφήμησης που σήμερα παρουσιάζει…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ