Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταKορωνοϊός:«Καμπανάκι κινδύνου» στους δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού

Kορωνοϊός:«Καμπανάκι κινδύνου» στους δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ηλεία

15 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ

65 Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το διάστημα από 29 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου

Γιάννης Λέντζας: «Να μην κατεδαφίσουμε το τείχος ανοσίας που με τόσες θυσίες φτιάξαμε» 

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο Ηλεία. Μόνο χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία επί συνόλου 801 κρουσμάτων στη Χώρα.

Η αυξητική τάση που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού καθώς μέσα σε μόλις έξι ημέρες, από την Τρίτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου, καταγράφηκαν συνολικά 65 νέα κρούσματα σε επίπεδο Ηλείας. Πέντε από τα κρούσματα αυτά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ενώ εξήντα συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης φαίνεται να είναι ο πιο επιβαρυμένος δήμος στην Ηλεία καθώς καταγράφηκαν τριάντα-πέντε (35) ενεργά κρούσματα στο προαναφερόμενο διάστημα, ενώ ακολουθεί ο δήμος Πηνειού με είκοσι (20) ενεργά κρούσματα, ο δήμος Ήλιδας με έξι (6) ενεργά κρούσματα, ενώ από δύο (2) κρούσματα έχουν οι δήμοι Πύργου και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. «Καθαροί» όσο αφορά τα κρούσματα παραμένουν οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει ήδη δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Πύργο, Αμαλιάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου για τον εντοπισμό παραβατών.  

Έκκληση προς τους πολίτες από τον Δήμαρχο

Ιδιαίτερα προβληματισμένος από την αύξηση κρουσμάτων στον Δήμο του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, μέσω της «ΠΡΩΤΗΣ» απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και να αποφευχθούν τον συνωστισμό.

«Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου να τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και κυρίως να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και τον συνωστισμό με μεγάλο αριθμό ατόμων. Ειδικά, οι μικρότερες ηλικίες που καταλαβαίνω πως έχουν ανάγκη να ξεσκάσουν το καλοκαίρι μετά τα όσα ζήσαμε στην καραντίνα, θα πρέπει να σκέφτονται πως οφείλουν να προφυλάξουν τους γονείς τους και τους παππούδες τους. Κάναμε έναν τεράστιο αγώνα όλο αυτόν τον καιρό και δεν πρέπει να κατεδαφίσουμε το τείχος ανοσίας που με τόσες θυσίες φτιάξαμε», τονίζει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ