Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚοροναϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 19:00 μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Κοροναϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 19:00 μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα.

Μετά το «μίνι σοκ» του Σαββάτου που ανακοινώθηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων (1.001), προβληματισμό για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας προκαλούν τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να προβαίνει σε έκτακτη ενημέρωση στις 19:00 της Τρίτης.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό καταγράφηκαν 1.707 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει κάνει την εμφάνισή της στη χώρα.

Όπως διαμηνύουν οι επιστήμονες, η ένταση του τέταρτου κύματος, αν τελικώς έρθει, εξαρτάται από εμάς και δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις. Ο εμβολιασμός αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι έχουμε αφήσει πίσω τις εποχές lockdown, αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας για να μην μετατραπεί το κύμα σε… τσουνάμι.

Νέα μέτρα;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να μην ανοίξουν όλοι μαζί οι χώροι από την επόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου, έτσι όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά το άνοιγμα να γίνει σταδιακά, ενώ ένα ακόμη σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας.

Έτερο σενάριο που εξετάζεται εδώ και ημέρες είναι σε χώρους ψυχαγωγίας νομών με πολλά κρούσματα να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Στους νομούς αυτούς οι μεικτοί χώροι θα καταργηθούν ως ένα αντικίνητρο στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ένα άλλο πάλι σενάριο είναι να καθιερωθεί για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ισχύει όσον αφορά τα νησιά για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην μπορούν να πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα, χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ