Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ανησυχία προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά τη μέχρι πρότινος σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο, καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας της τάξεως του 36,36%, ενώ τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 1.000.

Η τελευταία φορά που καταγράφηκαν τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων ήταν στις 8 Ιουνίου. Έκτοτε, ο αριθμός ήταν τριψήφιος, σήμερα ωστόσο ανακοινώθηκαν 1.001 κρούσματα, 177 διασωληνωμένοι και 9 θάνατοι.

Την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε τάσεις αύξησης, γεγονός που αποδίδεται αφενός στη χαλάρωση των μέτρων, αφετέρου στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κρίνεται ως 100% πιο μεταδοτική.

Με τον εμβολιασμό να αποτελεί το κυριότερο «όπλο» κατά της πανδημίας, κυβέρνηση και ειδικοί καλούν σε εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Η Ελλάδα έχει πετύχει τον εμβολιασμό με τουλάχιστον μία δόση του ενήλικου πληθυσμού σε ποσοστό 53,2%. Την ίδια ώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά το 40%, σύμφωνα με το ECDC.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει θέσει ως στόχο να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί πως στους υπολογισμούς, πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όσοι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, δεδομένου ότι από την αρχή του έτους που ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» έχουν νοσήσει από την Covid-19 περισσότεροι από 285.000 πολίτες.

Πηγή:. Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ