Ζητείται από την Attica Bank η ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος μετά το «λουκέτο» υποκαταστήματος στο Πύργο

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, με επιστολή της προς τη διοίκηση της Attica Bank, ζητάει να μην ανοίξει ο κύκλος των απολύσεων με αφορμή το κλείσιμο στου υποκαταστήματος στον Πύργο Ηλείας.  «Η απόφαση της Τράπεζας να κλείσει το Κατάστημα στον Πύργο Ηλείας δεν μπορεί να αποτελέσει το όχημα για να ανοίξει ο κύκλος των απολύσεων στην ATTICA BANK και στον κλάδο των Τραπεζών. Δεν θα επιτρέψουμε τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου να μετατραπούν σε μοχλό εκβιασμού «εθελούσια ή απόλυση» για τους εργαζόμενους, δεν θα επιτρέψουμε η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί, να συνοδευτεί προκαταβολικά με απολύσεις και καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ATTICA BANK», αναφέρει στην επιστολή της η ΟΤΟΕ.

Η ΟΤΟΕ ζητά συνάντηση, ώστε να βρεθεί λύση μέσα από τον διάλογο και επισημαίνει στη διοίκηση της ATTICA BANK, ότι πρέπει:

  • To πρόγραμμα της εθελούσιας να παραταθεί και να είναι πραγματικά εθελοντικό.
  • Να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση του ενός εργαζομένου.
  • Να επαναφέρει σε ισχύ την σύμβαση εργασίας του ενός εργαζόμενου που τέθηκε σε αναστολή.
  • Να σταματήσει τώρα το σχέδιο των απολύσεων και της συρρίκνωσης του προσωπικού.
  • Να σεβαστεί η Διοίκηση απολύτως τον Κανονισμό Εργασίας, την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την Κλαδική Σύμβαση της ΟΤΟΕ για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Η ΟΤΟΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής για:

  • 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Δευτέρα 5/7/2021.
  • Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας – συγκέντρωση στο κάτω μέρος της Πλ. Κλαυθμώνος, Π. Π. Γερμανού 3-5, την ημέρα της απεργίας, 7 με 10 το πρωί.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ