Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπελπιστική η εικόνα στα δάση του Δήμου Πηνειού

Απελπιστική η εικόνα στα δάση του Δήμου Πηνειού

Ακαθάριστα, χωρίς επαρκείς αντιπυρικές ζώνες, γεμάτα σκουπίδια

Εύφλεκτη «βόμβα» το δάσος της Μπούκας, γεμάτο σκουπίδια το δάσος Θινών Βαρθολομιού

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Απελπιστική και καθόλου κολακευτική για τον Δήμο Πηνειού είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν επισκέπτεται τα δύο δάση που βρίσκονται δίπλα από τις πολυδιαφημισμένες παραλίες της περιοχής. Το δάσος της Μπούκας στο Παλαιοχώρι και το δάσος των Θινών Βαρθολομιού.

Ακαθάριστα, χωρίς επαρκείς αντιπυρικές ζώνες, γεμάτα σκουπίδια. Εκτός από την αντιαισθητική εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, και τα δύο δάση μοιάζουν με «βόμβες» έτοιμες να εκραγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ειδικά το δάσος της Μπούκας είναι η… χαρά της φωτιάς, πλημμυρισμένο με κουκουνάρια και λογής-λογής ξερόκλαδα.

Με τον τουρισμό να αποτελεί το τελευταίο «αποκούμπι» της Ηλείας για οικονομική «ένεση» ενόψει καλοκαιριού, οι εικόνες αυτές δεν ταιριάζουν με τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου Πηνειού.

Κυριότερα όμως, για να μην ζήσουμε και φέτος «κόκκινο» καλοκαίρι με πυρκαγιές, θα πρέπει άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει στους απαραίτητους καθαρισμούς ως οφείλει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ευθύνη των ανεγκέφαλων που μετατρέπουν σε χωματερές τον φυσικό πλούτο της Ηλείας.

ΔΑΣΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΑΣΟΣ ΘΙΝΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ