Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα“SOS” εκπέμπουν τα αιωνόβια πλατάνια

“SOS” εκπέμπουν τα αιωνόβια πλατάνια

Σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον μεταξύ Γορτυνίας και Ηλείας

Για «οικολογικό έγκλημα» κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής, που ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων

SOS”  εκπέμπουν τα αιωνόβια πλατάνια  στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Γορτυνίας και Ηλείας, τα οποία  πέρα από τον καταστροφικό μύκητα, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν  και την αυθαίρετη ανθρώπινη παρέμβαση, που οδηγεί στον  αφανισμό τους.

Για «οικολογικό έγκλημα» κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής, μετά και τη πυρκαγιά που προκλήθηκε  τον περασμένο χειμώνα και σαν αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί  αιωνόβιος πλάτανος σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αυτή τη φορά η καταστροφή συνεχίστηκε  στο  πανέμορφο κεφαλάρι της Παναγίας στην Τ.Κ.  Κοκκορά Γορτυνίας, σε κοντινή απόσταση από τον Αλφειό, όπου αρκετά δέντρα  εντοπίστηκαν να έχουν ξεριζωθεί!

«Μετά την πυρκαγιά που έβαλε ασυνείδητος το χειμώνα και την καταστροφή του αιωνόβιου πλατάνου, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στην κοίτη του ρέματος και να είναι επικίνδυνο για τους περαστικούς,  παρά τις φιλότιμες ατομικές προσπάθειες του τοπικού πρόεδρου δεν λύθηκε το πρόβλημα . Επίσης αρκετά πλατάνια έχουν ξεραθεί από μύκητα και υπάρχει κίνδυνος να γίνει ολική καταστροφή. Ήδη έχει ξεραθεί το αιωνόβιο δέντρο που βρίσκεται  ανατολικά της Πανηγυρίστρας.  Κάνουμε  έκκληση σε κάθε αρμόδιο παράγοντα να ευαισθητοποιηθεί  και ειδικά η δασική υπηρεσία» αναφέρουν  κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» , παρόμοια κατάσταση επικρατεί  και σε άλλα  πανέμορφα σημεία  στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ Γορτυνίας και Ηλείας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής  να έχουν  γίνει επακριβώς   γνωστές οι διαστάσεις που έχει λάβει  το καταστροφικό αυτό φαινόμενο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ