Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑποκαλυπτική κατάθεση από το «βαθύ λαρύγγι»

Αποκαλυπτική κατάθεση από το «βαθύ λαρύγγι»

Έγκλημα στη Ζάκυνθο:

Για ακόμα μια φορά στην υπόθεση εμπλέκεται η Ηλεία…

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 49χρονου μάρτυρα που οδήγησε στην εξιχνίαση της εκτέλεσης της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη στις 9 του περασμένου Ιουνίου στη Λιθακιά Ζακύνθου,  όπου για  μια ακόμα φορά γίνεται αναφορά  στην Ηλεία.

Ο 49χρονος ο οποίος έζησε πολλές στιγμές δίπλα στους φερόμενους ως δράστες , μεταξύ άλλων ανάφερε στο protothema.gr πως από το γεγονός πως δεν είχε στέγη, τον βοήθησε ο ένας εκ των φερόμενων δραστών προκειμένου να βρει σπίτι.

«Εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη γιατί είχα ένα σπίτι να μείνω και έπαιρνα και μερικά χρήματα. Ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) μου φερόταν άψογα, με βοηθούσε οικονομικά, με κερνούσε πολλές φορές που βγαίναμε έξω, κάναμε χαβαλέ και γενικά όλα ήταν μια χαρά. Το μόνο που περίμενα να γίνει και δεν έγινε ποτέ ήταν να με βάλει να δουλέψω φύλακας στο σπίτι του εφοπλιστή. […]. Κάνα δυο φορές είχαμε κατέβει στην Αμαλιάδα για ένα δικαστήριο που είχε εκεί ένας γνωστός του (σ.σ αναφέρεται σε όνομα), ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) «….». (σ.σ αναφέρεται σε προσωνύμιο) όπως τον φώναζαν. Αυτός λοιπόν ο(σ.σ αναφέρεται σε προσωνύμιο), είχε ένα δικαστήριο για μια παλιά υπόθεση ανθρωποκτονίας νομίζω. Η αντίπαλη πλευρά του (σ.σ αναφέρεται σε όνομα), ήταν ένας (σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Δεν ξέρω καθόλου λεπτομέρειες. Πάντως ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) είχε μεγάλο μίσος για αυτόν τον (σ.σ αναφέρεται σε όνομα).

Στα δικαστήρια αυτά στην Αμαλιάδα πηγαίναμε με ένα μαύρο θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes ποτ είχε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του εφοπλιστή) και το χρησιμοποιούσε ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Όσο περνούσε ο καιρός συνέχιζα να κάνω καμιά δουλειά που μου έλεγε ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Συνήθως με έπαιρναν όταν χρειάζονταν οδηγό να τους πάει κάπου ΄’η για καμιά ‘άλλη δουλειά. Μια φορά θυμάμαι πήγαμε ότι πήγαμε οι τρεις μας με το Mercedes του εφοπλιστή στη Ζάκυνθο για να δώσει το παρών στην Αστυνομία της Ζακύνθου ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα)».

«Αν μιλούσα θα με σκότωναν. Φοβάμαι για τη ζωή μου»



Ο μάρτυρας εξάλλου αναφέρεται και σε ένα ραντεβού που είχε δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη με τον έναν από τους δύο της ομάδας. «Μετά από δύο ημέρες τον πήρα και βρεθήκαμε στην Κηφισιά. Του είπα ότι δεν έπρεπε να με μπλέξει σε αυτή την ιστορία και ότι εγώ δεν έφταιγα σε τίποτα. Τότε μου είπε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μου είπε να πω ότι πήγα στο χωριό να δω τη μάνα μου αν με ρωτήσουν ποτέ. Επίσης μου είπε ότι αν πω οτιδήποτε άλλο από αυτά που έγιναν, ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα)θα με σκότωνε και ότι δεν χαρίζει αυτός. […]. Μου είπε επίσης ότι αν δεν άνοιγε ο σ.σ αναφέρεται σε όνομα) το στόμα του μέσα στο αμάξι όταν γυρνούσαμε από το Κορακοχώρι εγώ δεν θα ήξερα τίποτα και δεν θα αγχωνόμουν καθόλου. […]. Προσπαθούσα να τους πω να πουν την αλήθεια και να πουν ότι εγώ δεν ήξερα τίποτα. Ο σ.σ αναφέρεται σε όνομα) μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να τους βρουν αυτούς. Αυτά τα είπαμε και μετά φύγαμε.Από τότε και μετά δεν ξαναμίλησα ποτέ με τον σ.σ αναφέρεται σε όνομα) μέχρι και σήμερα. Λίγες ημέρες μετά πήγα στον Δήμο (σ.σ αναφέρεται στην περιοχή) όπου δούλευα με κοινωφελή εργασία και είδα απ΄ εξω το μαύρο σκούτερ του σ.σ αναφέρεται σε όνομα) που το οδηγούσε ένα άτομο το οποίο είμαι σίγουρος ότι ήταν ο σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Φοβήθηκα πάρα πολύ και σκέφτηκα ότι με έψαχνε για να μου κάνει κακό. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναπάει στο Δήμο και έχω εξαφανιστεί από παντού. Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου μετά από αυτό που έγινε εκεί. Μακάρι να μην τους είχα γνωρίσει ποτέ αυτούς τους δύο…».



Ο συνήγορος

Ο κ. Χρήστος Μαυρομάτης συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων επισημαίνει στο protothema.gr πως «ο εντολέας μου ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρνείται το σύνολο των κατηγοριών, η δική του εμπλοκή κατά την Αστυνομία είναι εξαιρετικά περιφερειακή και νομίζω ότι έτσι θα κριθεί από το δικαστήριο και την προδικασία. Υπό την δυσμενέστερη εκδοχή των πραγματικών περιστατικών όπως η Αστυνομία τα εισφέρει, δεν μπορεί να γίνει λόγος για γνώστη του εντολέα μου αναφορικά με τα περιστατικά που συνέβησαν στη Ζάκυνθο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ