Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Τέλη 2023 – αρχές 2024 έτοιμο το έργο»

«Τέλη 2023 – αρχές 2024 έτοιμο το έργο»

Καινούργια υπόσχεση από Καραμανλή για το Πάτρα-Πύργος

Δεσμεύτηκε από το 9ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και για έναρξη εργασιών της εργολαβίας παρεμβάσεων στον υφιστάμενο δρόμο μέσα στο καλοκαίρι

Νέα υπόσχεση για την κατασκευή του Πάτρα-Πύργος είχαμε χθες το απόγευμα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός από το 9ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, στην Πάτρα. Δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση του έργου «γύρω στα τέλη του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024».

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της εργολαβίας παρεμβάσεων στον υφιστάμενο δρόμο, ύψους 30 εκ ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού για το Πάτρα-Πύργος έχουν ως εξής:

«Παραλάβαμε ένα έργο που ήταν σπασμένο σε 8 εργολαβίες. Κάτι το οποίο απεχθάνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έχει δείξει όλες τις φορές.  Το έργο ήταν προβληματικό και το είχαμε πει και προεκλογικά αυτό. Τι κάναμε εμείς λοιπόν. Εμείς είπαμε ότι το έργο για να τελειώσει πρέπει πρώτον να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση γέφυρα. Έτσι ώστε να μπει στη νέα προγραμματική περίοδο, κάτι που κάναμε σε συνεργασία με την Ε.Ε. Δεύτερον, να δώσαμε το έργο πίσω στην παραχώρηση, μετά από μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση που έγινε. Τρίτον, τώρα που είμαστε στο τελικό στάδιο επιτέλους, απομένει να πάρουμε την τελική έγκριση από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. Το έργο θα είναι έτοιμο και ολοκληρωμένο γύρω στα τέλη του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Αλλά δεν κάνουμε μόνο αυτό, το καλοκαίρι θα δείτε να μπαίνει εργολαβία παρεμβάσεων για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 30 εκ. ευρώ, σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο. Ξέρετε κάποιος όταν επισκέφθηκα την Ηλεία μου είπε ότι κάθε 10 χρόνια ξεκληρίζεται ένα χωριό. Είναι σχεδόν 20-30 οι θάνατοι κάθε χρόνο. Εμείς λοιπόν δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε 3-3,5 χρόνια να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος. Αμέσως κάνουμε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας 30 εκ. ευρώ. Μάλιστα, πέρυσι τέτοια εποχή το είχαμε εξαγγείλει από εδώ αυτό, έγινε η δημοπράτηση σε χρόνο ρεκόρ και ξεκινά η συμβασιοποίηση σε μερικούς μήνες έτσι ώστε στα επικίνδυνα σημεία που θρηνούμε θύματα να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις. Επομένως αυτό έργο σηματοδοτεί ένα από τα τελευταία οδικά έργα που πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ