Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Η προκήρυξη θέσεων ιατρών θα συνοδεύεται από κίνητρα»

«Η προκήρυξη θέσεων ιατρών θα συνοδεύεται από κίνητρα»

Υπόσχεση Κοντοζαμάνη από το Νοσοκομείο Πύργου

Κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων ιατρών που προκηρύσσονται υποσχέθηκε χθες από το Νοσοκομείο Πύργου Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όπως τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης: «Θα προκηρύξουμε όσες θέσεις χρειαστεί, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να ικανοποιήσουμε ένα δίκαιο αίτημα. Πρέπει η προκήρυξη να συνοδεύεται και από άλλα μέτρα όπως τα κίνητρα που πρέπει να δώσουμε σε γιατρούς. Ώστε να στελεχώσουν μονάδες της Περιφέρειας. Έχουμε επεξεργαστεί ένα πακέτο μέτρων. Το οποίο θεωρώ ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους γιατρούς να σταδιοδρομήσουν στις μονάδες της Περιφέρειας.

Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπήρξε ένα τεράστιο κύμα φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό τα χρονιά της κρίσης. Κι αυτό είναι το στοίχημά μας, να μπορέσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους αυτούς να γυρίσουν πίσω. Επίσης τους νέους γιατρούς που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και την ειδικότητά τους στη χώρα, να μην πάνε στο εξωτερικό και να μείνουν εδώ. Το ΕΣΥ έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του από το 1983 που ιδρύθηκε. Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων, όχι μόνο γιατρών. Αλλά και του λοιπού υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού και βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Η πανδημία μας έδωσε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε καλύτερα τις ατέλειες και τα δυνατά σημεία. Πλέον είμαστε σε θέση να ανοίξουμε μια νέα σελίδα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Πύργου όπου είχε σύσκεψη με το διοικητή Χρήστο Χριστόπουλο, την αν. διοικήτρια Αμαλιάδας Ειρήνη Αγγελάκου, τον ΥΠΕάρχη Γιάννη Καρβέλη και στελέχη του Γ/Ν Ηλείας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος κι εκπρόσωπος της Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Ενώ νωρίτερα ο Κώστας Τζαβάρας επισκέφθηκε τον διοικητή στο γραφείο του.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι προβλήματα υπάρχουν…»

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κοντοζαμάνης, τόνισε:  «Με ιδιαίτερη χαρά βρέθηκα σήμερα στο Νοσοκομείο του Πύργου. Για να συζητήσω με τη διοίκηση και τα στελέχη του Νοσοκομείου ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της δομής. Αλλά και σε συνεργασία με την ΥΠΕ να δούμε ζητήματα που αφορούν τις υγειονομικές δομές όλου του Νομού.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα και το σύστημα υγείας άντεξε και το Νοσοκομείου του Πύργου. Κι όλες οι δομές του Νομού με επάρκεια και πληρότητα αντιμετώπισαν τη μεγάλη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για την πανδημία. Και μάλιστα το Νοσοκομείο του Πύργου στήριξε δομές εκτός Νομού, λειτούργησε ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Όλοι γνωρίζουμε ότι προβλήματα υπάρχουν και αναφέρομαι στο γνωστό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω πως τα προβλήματα αυτά δεν είναι σημερινά. Έρχονται από το παρελθόν και στο στόχος μας είναι να δώσουμε μόνιμες λύσεις. Έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα προκηρυχθούν αρκετές θέσεις παθολόγων, αλλά και άλλες θέσεις που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των υπηρεσιών σε όλο το Νομό και θέματα που λιμνάζουν πάρα πολλά χρόνια, όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου και τον δομών στην περιοχή και νομίζω ότι τώρα που η περιπέτεια με την πανδημία φτάνει στο τέλος θα έχουμε τη δυνατότητα, γνωρίζοντας τις ατέλειες και τα δυνατά σημεία του συστήματος υγείας, να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τομέας της υγείας για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε δύο όπλα στη διάθεσή μας. Το μεγαλύτερο όπλο είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού που εξελίσσεται ομαλά και είμαστε βέβαιοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε χτίσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και να υποδεχθούμε με ασφάλεια τους τουρίστες. Το δεύτερο όπλο που έχουμε είναι η τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας και η τήρηση των αποφάσεων της Πολιτείας ώστε να ξεμπερδέψουμε γρηγορότερα από την πανδημία.

Διαβεβαίωσα τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Πύργου, τη διοικήτρια της Αμαλιάδας και τα στελέχη του Νοσοκομείου ότι θα είμαστε δίπλα τους. Να τονίσω ότι γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα, όχι μόνο επειδή μας τα μεταφέρουν υπηρεσιακώς οι διοικητικοί και η 6η ΥΠΕ, αλλά και επειδή μας μεταφέρουν την εικόνα της περιοχής οι βουλευτές του Νομού και θεωρώ ότι όλοι μαζί είμαστε μια ομάδα προκείμενου να βοηθήσουμε τον κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη από υπηρεσίες υγείας».

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ