Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Εξυπηρέτηση 24 ώρες, όλη την εβδομάδα»

«Εξυπηρέτηση 24 ώρες, όλη την εβδομάδα»

Το 21ο υποκατάστημα  Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου, εγκαινίασε χθες ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Στύλιος

Παρουσία και του προέδρου  του Κτηματολογίου Ελλάδας κ. Δημ.  Σταθάκη

«Οι πολίτες πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους νέες  φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες, μειώνοντας την ταλαιπωρία, κερδίζοντας χρήματα και καλύτερη εξυπηρέτηση».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γεώργιος Στύλιος, ο οποίος εγκαινίασε χθες το 21ο υποκατάστημα  Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τον ερχομό του στον Πύργο, ο κ. Στύλιος δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε μέχρι τώρα ανοίξει 8 Κτηματολογικά Γραφεία σε όλη την  χώρα και προχωρούμε για να δημιουργήσουμε 75 υποκαταστήματα και 17 Κτηματολογικά Γραφεία. Παράλληλα ο φορέας , το Κτηματολόγιο, έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την αντικατάσταση του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου σε νέο χώρο, οποίος είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε τα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Ανεβάζουμε ταχύτητα, επιταχύνουμε την κτηματογράφηση , προσελκύοντας επενδύσεις και στηρίζοντας  την επιχειρηματικότητα.  Το Κτηματολόγιο  είναι  ένα εργαλείο χρήσιμο αναπτυξιακά, που εκσυγχρονίζει τη χώρα μας. Με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη αυτή την εβδομάδα, παρουσιάσαμε  στο υπουργικό συμβούλιο νέες θεσμικές παρεμβάσεις σε ένα νέο νόμο για το Κτηματολόγιο, που θα μας πάει βήματα μπροστά έτσι όπως μας αξίζει. Το νέο θεσμικό πλαίσιο μας  δίνει τη δυνατότητα να έχουμε  καλύτερες υπηρεσίες, να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες πολιτικούς   μηχανικούς, τοπογράφους, δικηγόρους , συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές , λογιστές, οι οποίοι πλέον θα μπορούν 24 ώρες  εφτά ημέρες την εβδομάδα απ’ οπουδήποτε  βρίσκονται με το τάμπλετ, το κινητό, τον υπολογιστή, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Κτηματολογίου. Θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ότι απαιτείται για να εκτελέσουν   το επάγγελμά τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο κατάστημα που λειτουργεί πλέον στον Πύργο.

Θέλω να ευχαριστήσω της διοίκηση του Κτηματολογίου, είναι μαζί μας  ο πρόεδρος καθηγητής κ. Σταθάκης και τους εργαζομένους  που εργάστηκαν και στην Αθήνα και εδώ, ώστε  σήμερα να έχουμε συγχώνευση-μετατροπή του γραφείου  στο νέο Κτηματολόγιο στο νέο φορέα. Όλο το αρχείο θα γίνει ψηφιακό. Ο διαγωνισμός μέσα στο χρόνο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια».

Ο  πρόεδρος   του Κτηματολογίου

Εξάλλου από την πλευρά ο πρόεδρος   του Κτηματολογίου Ελλάδας κ. Δημ.  Σταθάκης, υπογράμμισε:

«Το Κτηματολόγιο στην οριστική του δομή ολοκληρώνεται  και στη Δυτική Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι πολίτες και οι επαγγελματίες θα βιώσουν ένα πολύ ανώτερο επίπεδο εξυπηρέτησης  στις συναλλαγές τους για τα ακίνητα. Θέλω να ευχαριστήσω και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καθοριστική του  συμβολή και το προσωπικό του Κτηματολογίου και όλους τους φορείς,  γιατί το Κτηματολόγιο είναι μια συνολική προσπάθεια . Καλή επιτυχία στο υποκατάστημα του Πύργου».

Παρεμβάσεις εξάλλου σχετικά με την λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου στον Πύργο, έγιναν από τον βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρ. Νικολακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. κ. Β. Γιαννόπουλο, τον αν. δήμαρχο Πύργου κ. Γιαν. Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δ. Δημητρουλόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Κ. Νικολούτσο, την κ. Τίτα Τερζή, εκπρόσωπο της κ. βουλευτού κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων που έθεσαν τα θέματα της ενίσχυσης του γραφείου με το απαραίτητο προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ