Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕπτά συνολικά εναέρια στη μάχη της αεροπυρόσβεσης

Επτά συνολικά εναέρια στη μάχη της αεροπυρόσβεσης

Στην Ανδραβίδα καταφτάνουν εντός των ημερών δύο Air- tractor

Σημαντικά ενισχυμένη βγαίνει η Ηλεία από την κατανομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ειδικότερα στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας έχουν ήδη καταφτάσει, το erickson S-64 που θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο τις επόμενες ημέρες, τα δύο PZL αλλά και τα δύο Canadair ενώ στον εναέριο σχεδιασμό προστέθηκαν και δύο  Air- tractor. Η χώρα μας νοίκιασε για πρώτη χρονιά συνολικά έξι Air- tractor ως τεστ καθώς υπάρχει η προοπτική αγοράς 30 τέτοιων αεροσκαφών. Πρόκειται για ευέλικτα μικρά αεροσκάφη  που θα περιπολούν από αέρος έχοντας τις δεξαμενές τους γεμάτες νερό ώστε να μην χάνεται χρόνος στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Τα αεροσκάφη αυτά θα επιχειρούν στις κόκκινες περιοχές, όπως αυτές αποτυπώνονται από τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 Τα Air- tractor έχουν αυτονομία πτήσης έως και 5 ώρες  ενώ έχουν χωρητικότητα 3 τόνων νερού. Ερωτηθείς για την ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Πρώτης» για ενίσχυση του Νομού και δήλωσε: «Αποτελεί θετική εξέλιξη και ενισχύει πολύ την αεροπυρόσβεση του Νομού ειδικά στην άμεση πρώτη προσβολή που  είναι κομβικής σημασίας αλλά και με δυνατότητα αξιοποίησης των ελαφρών Α/Φ σε επιτήρηση -πρόληψη. Συντονισμένες ενέργειες έφεραν αποτέλεσμα, η φυσική και πολιτική ηγεσία κατανόησε τις ιδιαιτερότητες του Νομού, την επικινδυνότητα , τη παγκόσμια  διάσταση που μπορεί να έχει ένα δυσάρεστο συμβάν. Έστω και μικρής κλίμακας στα σημεία παγκοσμίου ενδιαφέροντος  και αναφοράς του Νομού, το Α/Δ Ανδραβίδας από τα καλύτερα της χώρας μπορεί να υποστηρίξει κάθε σχεδιασμό.

Ενώ απομένει να πραγματοποιηθούν ορισμένες δράσεις με επίκεντρο την πρόληψη, όπως για παράδειγμα στη Αρχ. Ολυμπία, έστω και με λίγη καθυστέρηση».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ