Αυθαίρετη κατασκευή «Όρχος Αυτοκινήτων, έργο Ανδρέα Μαρίνου»

Οφειλόμενη ενημέρωση Νο 22

Αυτό είναι το όραμά σας κ. Μαρίνο για Το Δήμο;;;;

Ο κ. Μαρίνος έβαλε  σε περιπέτειες τον Δήμο Πηνειού με την αυθαίρετη Μεταλλική Κατασκευή – όρχο αυτοκινήτων που κατασκεύασε πριν μερικούς μήνες στην περιοχή του Γηπέδου Γαστούνης.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή είχε ολοκληρώσει την Νομιμοποίηση – Τακτοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεών του συνόλου του Δήμου και στη συνέχεια ωρίμασε και ενέταξε  έργα που τις αναβαθμίζουν, όπως την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ.Κ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ» π/υ 190.000,00€ με χρηματοδότηση από το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Το συγκεκριμένο έργο  αφορά  την  κατασκευή μονόριχτου μεταλλικού στεγάστρου διαστάσεων 62,00μx8,20μ για να στεγάσει τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Γαστούνης του Δήμου Πηνειού.

Παρότι και με σημαντική χρονική καθυστέρηση ο κ. Μαρίνος προχώρησε στην δημοπράτησή του, δυστυχώς με την κατασκευή του αυθαίρετου όρχου η οποία δεν συνοδευόταν με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις , εγκρίσεις και μελέτες   έθεσε το έργο της κατασκευής του Στεγάστρου των Κερκίδων του Γηπέδου Γαστούνης σε κίνδυνο .

Καταρχήν  ακύρωσε την Νομιμοποίηση, κατά δεύτερον κατασκεύασε αυθαίρετη κατασκευή μέσα στον αθλητικό χώρο η οποία από μόνη της αποτελεί μη ασφαλή χώρο (χωρίς αδειοδοτήσεις και επίβλεψη από τεχνικούς ) για τα οχήματα του Δήμου και τους εγαζόμενους και κατά τρίτον δημιουργεί οικονομική ζημία στο Δήμο.

Με την αρ. πρωτ. 5464/18-05-2021  αίτησή του  ο Ανάδοχος του έργου  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ.Κ. ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ»    προχώρησε σε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών και με την με αρ. πρωτ. 5771/24-05-2021 η Διευθύνουσα Υπηρεσία έκανε αποδεκτή την δήλωσή του ,  μέχρι ο Δήμος να  υλοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για  το συγκεκριμένο αυθαίρετο.

Όλα αυτά είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Δημάρχου και των αρμοδίων αιρετών.

Υ.Γ. 1. Γιατί κ. Μαρίνο μία μέρα μετά τη δημοσίευσή του θέματος στον τοπικό τύπο διαγράψατε το όνομά σας από την πινακίδα που είχατε τοποθετήσει  στο οραματικό σας αυθαίρετο έργο;;;

Υ.Γ. 2. Σας καλώ άμεσα να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί σύντομα και απρόσκοπτα η ‘’ κατασκευή του Στεγάστρου Κερκίδων Γηπέδου Γαστούνης ‘’  που με αγώνα ωριμάσαμε ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το επιθυμεί διακαώς όλος ο αθλητικός κόσμος του Δήμου.

Υ.Γ. 3. Η περιοχή του Δημοτικού Σταδίου και  του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαστούνης χαρακτηρίζεται στο σχέδιο πόλης ως χώρος Αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι ως χώρος όρχου αυτοκινήτων – μηχανημάτων .      

Υ.Γ.4. Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ