Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑυτοψία στο έργο συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Αυτοψία στο έργο συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Ενημέρωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου

   Την Τ.Κ Σέκουλα, στο ορεινό τμήμα του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου και ενημερώθηκε για το έργο συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

   Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση δρόμου Ανδρίτσαινα – Σέκουλα – Γέφυρα Άσπρων Σπιτιών – Άσπρα Σπίτια – Διασταύρωση με Ε.Ο Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης», με αρχικό προϋπολογισμό 1,85 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

   Ο κ. Γιαννόπουλος κατά την επίσκεψή του στην περιοχή και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανδρίτσαινα – Σέκουλα, παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες και ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και από τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρείας – παρουσία και του Αντιδημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου – για την πορεία των εργασιών, με την ολοκλήρωση των οποίων, περατώνεται και το έργο συνολικά.

    Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, έχει γίνει αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος (μόρφωση τάφρων και ερεισμάτων, καθαρισμός τεχνικών και φρεατίων, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης όπου κρίθηκε αναγκαίο, επούλωση λάκκων και στρώσεις ασφαλτοτάπητα, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση και πινακίδες). Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, οι εργασίες που εκτελέστηκαν σε όλα τα παραπάνω οδικά τμήματα ήταν επιβεβλημένες, καθώς το οδόστρωμα παρουσίασε σοβαρές φθορές και προβλήματα. Ο εν λόγω οδικός άξονας είναι πολυσύχναστος και εξυπηρετεί το σύνολο του αγκροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού των παραπάνω περιοχών και όχι μόνο, ενώ συνδέει παράλληλα τα ορεινά τμήματα των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τη γειτονική Αρκαδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ