Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε ζωντανή σύνδεση από Αρχαία Ολυμπία αρχίζει η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Με ζωντανή σύνδεση από Αρχαία Ολυμπία αρχίζει η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία     

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Εβδομάδα. Η οποία ξεκινά από τη Δευτέρα 31 Μαΐου και στην Ηλεία επίκεντρό της αλλά και τιμώμενη περιοχή πανελλαδικά θα είναι η Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες που μας επιβάλλει η πανδημία του Covid-19. Με χαρακτηριστικό πεδίο έκφρασης το διαδίκτυο. Όπου μέσα από ειδικό webinar στην ψηφιακή πλατφόρμα «zoom», μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων απ’ όλη τη χώρα θα μυηθούν στις αξίες του Ολυμπισμού. Σε ό,τι αφορά την Αρχαία Ολυμπία, θα γίνουν δύο ζωντανές συνδέσεις. Με τον αρχαιολογικό χώρο, την Δευτέρα 31 Μαΐου και την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο. Θα μιλήσει ζωντανά στο webinar της ΕΘΝΟΑ για την ιστορική μήτρα του Ολυμπισμού. Αμέσως μετά η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Παιδείας και υπεύθυνη της ΕΘΝΟΑ Αρχαίας Ολυμπίας, κα Ρόη Αντωνοπούλου. Θα συνδεθεί ζωντανά από τον χώρο του μνημείου Πιερ ντε Κουμπερτέν και θα και θα μιλήσει για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Πώς αυτή συνδέεται με τον Πιερ ντε Κουμπερτέν. Το webinar θα παρακολουθούν μαθητές των δημοτικών σχολείων απ’ όλη τη χώρα. Αντίστοιχες παρεμβάσεις από την Αρχαία Ολυμπία θα γίνουν και την Τετάρτη, αυτή τη φορά για μαθητές γυμνασίων.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η Ολυμπιακή Εβδομάδα αφορά δύο ηλικιακές κατηγορίες ομάδες μαθητών/τριων 6-12 ετών και 13 έως 15 ετών (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και θα υλοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021.

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών θα είναι:

-Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

-Ελλάδα 2004 – Αθήνα 2004

-Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

-Ολυμπιακή εβδομάδα – Οδηγίες

Τα θέματα θα αναπτύξουν σημαντικοί έλληνες πρωταθλητές και ολυμπιονίκες σε διάφορα αθλήματα, όπως οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Σοφία Μπεκατώρου, Τασούλα Κελεσίδου, Βασιλική Μιλλούση, Βίκτωρ Μήτρου, κ.α.

Να σημειωθεί ότι για την Ολυμπιακή Εβδομάδα έχει εκδοθεί ειδικό βιβλίο από την ΕΘΝΟΑ σχετικό με τις Ολυμπιακές αξίες, το οποίο τιμητικά για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, από ένα βιβλίο σε κάθε μαθητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ