Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιατράνωσαν την αντίθεσή τους με τη στείρωση των ζώων συντροφιάς

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους με τη στείρωση των ζώων συντροφιάς

Εκατοντάδες κυνηγοί  συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό στάδιο Πύργου

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών και άλλων οργανώσεων

Την κάθετη αντίθεσή τους με το σχέδιο νόμου  για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς, διατράνωσαν χθες εκατοντάδες κυνηγοί που συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό στάδιο Πύργου, στα πλαίσια ανάλογων κινητοποίησεων που διοργάνωσε η Γ’ ΚΟΠ σε όλη την Πελοπόννησο.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων, καθώς και  άλλων εμπλεκόμενων  συλλόγων στο Νομό, χαρακτήρισαν ως «απαράδεκτο το νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγήσει σε αφανισμό τα ζώα που περνούν από γενιά σε γενιά στους κυνηγούς,  με πρόσχημα τον έλεγχο των αδέσποτων  σκύλων.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου κ. Γιαν. Αντωνόπουλος σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό τόνισε:

«Μαζευτήκαμε σήμερα οι κυνηγοί όλης της Ηλείας,  για να διαμαρτυρηθούμε για το σχέδιο  νόμου που επιβάλλει όλοι οι σκύλοι να είναι  στειρωμένοι και ήλθαμε  να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, γι’ αυτό το νομοσχέδιο.  Συμμετέχουμε όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Ηλείας και πιστεύω ότι στο τέλος  κάτι θα καταφέρουμε, γιατί αυτό το νομοσχέδιο είναι κάτι που δεν εκφράζει κανέναν,  διότι θα αφανιστούμε οι σκύλοι μας και δεν θα μπορούμε να κυνηγήσουμε».

Επίσης ο πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθαν. Μούσχος ανέφερε:

«Δεν δεχόμαστε αυτό το νομοσχέδιο που πάει να φέρει η κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτο και δε γνωρίζουν τι θέλουν να καταφέρουν. Τόσα χρόνια δεν είχαμε προβλήματα και  τώρα θέλουν να μας δημιουργήσουν. Να στειρώσω τα σκυλιά μου, γιατί;. Το πρόβλημα με τα’ αδέσποτα να το λύσουν αυτοί. Τώρα που κατεβαίνουν Αθηναίοι θα γεμίσει η επαρχία αδέσποτα».

Ακόμα ο αντιπρόεδρός Κ.Σ. Κρεστένων κ. Παν. Βασιλόπουλος επεσήμανε:

«Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή με τις στειρώσεις είναι εντελώς απαράδεκτο.  Δεν μπορώ να έχω ένα σκυλί από γενιά σε γενιά και τώρα να έρχονται να μου το στειρώσουν. Μιλάμε κυρίως για τους νεώτερους. Κρατάμε μία παράδοση. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να το δει πιο καθαρά το θέμα».

Η κ. Γεωργία Ζουλινάκη, πρόεδρος του ομίλου εργασίας κυνηγετικών σκύλων και του Κυνοφιλικού και Κυνοαθλητικού Συλλόγου Ν. Ηλείας, υπογράμμισε:  

«Το νομοσχέδιο παρεμβαίνει σε πάρα πολλά ανθρώπινα δικαιώματα. Το ζώο ανήκει στα κινητά και σύμφωνα με τον αστικό κώδικα δεν μπορούν να διαχειριστούν  την περιουσία του καθενός, όπως θέλει  η κυβέρνηση. Δεύτερον θα καταστρέψουν όλη την κυνοφιλική ιστορία που έχει  στηθεί στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια.  Είναι καταγεγραμμένα τα σκυλιά, υπάρχουν Ελληνικές φυλές που εξελίσσονται, που αναγνωρίζονται και προχωρούν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Θα κόψουν  κάθε δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος τα σκυλιά μας σε πανευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι είναι εντελώς εξωφρενικό να μιλάνε για ακρωτηριασμό  σε αυτιά και ουρές σε κάποια σκυλιά και ταυτόχρονα να ζητάνε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των ζώων».

«Είναι ένα ν/σ παράλογο»

Παράλληλα ο κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος Κ.Σ. Πύργου και μέλος του Δ.Σ. Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, τόνισε τα εξής:

«Κάνουμε μία συγκέντρωση όλοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι και κυνηγοί της Ηλείας και κάτι αντίστοιχο γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Πελοπόννησο, μετά  από συντονισμό της Γ’ ΚΟΠ στις πρωτεύουσες του κάθε Νομού, προκειμένου  να διατρανώσουμε την κάθετη αντίρρησή μας στην υποχρεωτική στείρωση  των δεσποζόμενων σκύλων μας. Είναι ένα ν/σ παράλογο , θα μας βρει μέχρι τελικής πτώσεως  απέναντι, ακόμη και αν αυτό το έκτρωμα περάσει από τη Βουλή, θα προβούμε σε όλα τα ένδικα μέσα που απαιτούνται  μέχρι να ακυρωθεί. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κατανόηση από την πλευρά της κυβέρνησης ή θα το αποσύρει, ή θα το τροποποιήσει».

Από την πλευρά του ο κ. Παν. Θανόπουλος, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Μολοσσού Ηπείρου, μεταξύ άλλων είπε:

«Έμπρακτά δείχνουμε την συμπαράστασή μας  και λέμε ότι είμαστε αντίθετοι στην καθολική στείρωση και στο νομοσχέδιο αυτό. Μπορεί να είναι το ν/σ σε καλή βάση, αλλά όσον αφορά  τις στειρώσεις τις καθολικές από τη στιγμή που υπάρχουν τσιπαρισμένα σκυλιά και ένας καλύτερος μηχανισμός σε σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος  των αδέσποτων, γιατί το ρίχνουν εκεί και προσπαθούν να στειρώσουν τα πάντα.  Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα,  εμείς  σαν εργασιακά σκυλιά που είναι τα ποιμενικά  και τα όλα τα γηγενή σκυλιά που είναι εργασίας και δεν είναι αυτή σημασμένα  θα πρέπει να προστατευτούν, να εξαιρεθούν ή  να βρεθεί μια μέριμνα γι’ αυτά».

Ο κ. Κώστας Μουσάς, αντιπρόεδρος Κ.Σ. Αμαλιάδας, δήλωσε:

«Γίνεται μια παμπελοποννησιακή  διαμαρτυρία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  όλοι οι κυνόφιλοι όχι μόνο οι κυνηγοί αλλά όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων, γι’ αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, που αφορά τη στείρωση όλων των σκύλων αδιακρίτως. Κατά προσωπική μου άποψη αυτό αποτελεί μία ανωμαλία διότι δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να σου επιβάλλει τον εσωτερικό ακρωτηριασμό  όλων  των σκύλων, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος  απαγορεύει τον ακρωτηριασμό αυτιών ή ουράς, που πολλές φορές  είναι χρήσιμα για την αποφυγή τραυματισμών των σκυλιών  αυτών.  Δυστυχώς μας ζυγίζουν και μας μετράνε και γι’ αυτό περνάνε αυτά τα απαράδεκτα νομοσχέδια».

Τέλος ο κ. Γιάννης Αρέστης, πρόεδρος του Κ.Σ. Αρχ. Ολυμπίας, τόνισε:

«Η αντιμετώπιση του κυνηγιού και των κυνηγών κατά την περίοδο  της πανδημίας ήταν απαράδεκτη,  λες και η μετακίνηση των κυνηγών στο βουνό θα διέδιδε τον κορωνοϊό στα δάση και στους λόφους. Κατά δεύτερον είναι ο νόμος που ετοιμάζεται για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Εμείς  είμαστε υπέρ κάθε νόμου που στηρίζεται στη λογική και την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε  όμως να δεχτούμε οριζόντιες αποφάσεις, που στηρίζονται  στη ρήση «πονάει κεφάλι, κόβουμε κεφάλι».  Έχοντας ως προκάλυψη τα αδέσποτα, οι κυβερνώντες προχωρούν στη στείρωση (μουνούχισμα)  των ζώων συντροφιάς και των κυνηγόσκυλων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ